Biden'a göre ABD'ye göçmen akınından Putin sorumlu

ABD Başkanı Biden, Latin Amerika ülkelerinden devam eden göç akışıyla ilgili "Putin'in Ukrayna'daki savaşıyla kötüleşen küresel enflasyon ailelerin mali bütçelerini zorluyor" yorumu yaptı.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Los Angeles kentinde düzenlenen Amerika Ülkeleri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada ülkeye on yıllardır süren yoğun göç akışının Ukrayna savaşıyla kötüleşen ekonomi nedeniyle daha da arttığını savundu.

Beyaz Saray'ın sitesinde yer alan açıklamaya göre, Biden konuşmasında ABD'ye yoğun göç akışının olduğu Latin Amerika ve Karayip ülkelerinin Covid pandemisinden orantısız etkilendiği ve gelir eşitsizliğinin arttığını vurguladı.

Biden, "Putin'in Ukrayna'daki savaşıyla kötüleşen küresel enflasyon ailelerin mali bütçelerini zorluyor. Amerika Ekonomik Refah Ortaklığı ekonomilerimizi aşağıdan yukarıya yeniden inşa edecek" dedi. 

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi (DESA) tarafından hazırlanan Uluslararası Göç 2020 Raporu'na göre dünyada en fazla göçmenin yaşadığı ülke 51 milyon kişiyle ABD, ikinci sırada ise 16 milyon göçmenin yaşadığı Almanya yer alıyor. (DIŞ HABERLER)