Biden'ı bekleyen Meloni videosu viral oldu

NATO Liderler Zirvesi'nde perşembe günü yapılacak ilk oturuma katılmak üzere gelen liderler, ABD Başkanı Biden ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i beklemek zorunda kaldı.

Abone ol

DUVAR - NATO Liderler Zirvesi, ABD'de 9-11 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Zirve marjında yapılan açıklamaların yanı sıra basına yansıyan bir görüntü de viral oldu.

The New York Post gazetesinin aktardığına göre, daha önce de kendi ev sahipliğinde yapılan G7 Liderler Zirvesi sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bakışları ile gündeme gelen İtalya Başbakanı ve faşist İtalya'nın Kardeşleri (FdI) partisi lideri Giorgia Meloni'nin, perşembe sabahı diğer liderlerle birlikte ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in gelmesini beklerken yanındaki liderlere bakarak gözlerini devirdiği görüldü. Yanındaki Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile konuşan Giorgia Meloni, bu esnada zaman zaman gözlerini yukarı doğru çevirdi, kolunda saat olmasa da kol saatine bakıyormuş gibi hareketler yaparak rahatsızlığını gösterdi. Bu esnada saatler, görüşmenin yapılacağı açıklanan saat 10.00'u geçiyordu. 

TOPLANTI PLANLANANDAN 40 DAKİKA SONRA BAŞLADI

İtalya Başbakanı'nın konuştuğu üçüncü kişi de bu esnada cebinden telefonunu çıkarıp bakarken, Meloni yeniden gözlerini devirdi, kameraların kendisini çektiğini fark edince ise kaşlarını çattı. Bu anları sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaşan The Financial Times muhabiri Henry Foy da "NATO Zirvesi'ndeki liderler Stoltenberg ve Biden'ın bugünü ilk oturumuna katılmak üzere gelmesini beklerken Girogia Meloni göz devirme formunun zirvesinde" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, Biden'ın oturumun başlayacağı saatten 20 dakika sonra Beyaz Saray'dan ayrıldığı, toplantının ise sonunda saat 10.40 sıralarında başlayabildiği belirtildi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)