Biden'ın çekilme kararı Hollywood'un gündeminde: 'Tarihe geçecek'

ABD Başkanı Biden'ın Demokrat Parti'nin başkan adaylığından çekilme kararına Hollywood'dan da tepkiler geldi. Bazı sinemacılar Biden'ın aday olarak işaret ettiği Kamala Harris'e destek verdi.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için adaylıktan çekilmesine Hollywood dünyasından da farklı tepkiler geldi. Hollywood dünyasından bazı ünlü isimler Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesinden duydukları üzüntüyü dile getirirken bazıları ise parti içinden çıkabilecek olası başka adaylar ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a karşı ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in adaylığına desteklerini ifade etti.

'GURURUNU KENARA BIRAKTI, BUNUN İÇİN ONA SAYGI DUYUYORUM'

AA'nın aktardığına göre, ABD'li besteci, şarkıcı, oyuncu ve yönetmen Barbra Streisand, Başkan Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesine ilişkin X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformundan açıklama yaptı. Streisand, "Biden, 4 yıllık görev süresinde önemli başarılara imza atmış bir kişi olarak tarihe geçecek" diyerek kendisine teşekkür etti.

Oscar ödüllü şarkıcı Billie Eilish'in kardeşi ve şarkı yazarı Finneas O'Connell, sosyal medya hesabında ailesinin Biden ile çekilmiş fotoğrafını paylaştı. O'Connell, Biden'ın gururunu bir kenara bıraktığını, bunun için kendisine saygı duyduğunu belirtti.

'HİÇBİR BAŞKANIN YAPAMADIĞI BAŞARILARA İMZA ATTI'

Star Wars (Yıldız Savaşları) filmi yıldızı Mark Hamill, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Biden'a teşekkür ederek, "Biden başka hiçbir başkanın yapamadığı başarılara imza atmıştır" ifadesini kullandı. "Grey's Anatomy" ve "Scandal" dizilerinin yapımcısı, senarist ve yönetmen Shonda Rhimes, hizmetlerinden dolayı Biden'a teşekkür etti. ABD'li şarkıcı ve oyuncu Cher ise X hesabından yaptığı paylaşımda, Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi üzerine yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Oyuncu Rob Reiner ise X hesabından yaptığı paylaşımda, "Joe Biden, yüksek karakter sahibi bir adamdır. ABD için 50 yılı aşkın zaman boyunca yorulmak bilmeden, etkin bir şekilde hizmet etti. Gerçek liderliğin ne olduğunu gösterdi. Anayasamız ve hukukun üstünlüğüne duyulan derin saygıyla birlikte bir diğerkamlık" ifadelerini kullandı.

HARRIS'E DESTEK: 'NİHAYET'

Biden, seçim yarışından çekildiğini açıkladıktan kısa süre sonra yerine yardımcısı Kamala Harris'i aday göstermişti. Pek çok sanatçı da Başkan Yardımcısı Harris'in adaylığına destek verdi. Oyuncu Kathy Griffin, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Harris'e desteğini ifade ederken "Haydi tarih yazalım, nihayet!" ifadelerini kullandı.

Oscar ödüllü yönetmen Spike Lee, Kamala Harris'in fotoğrafını "Kız kardeş kurtarmaya geliyor" sözleriyle paylaştı. Oyuncu Jamie Lee Curtis de Harris'in fotoğrafını paylaşarak destek mesajı verdi. "Abbott Elementary" dizisi oyuncusu Sheryl Lee Ralph de sosyal medya hesabından Kamala Harris ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

Oyuncu ve yönetmen George Takei, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Başkanımız Joe Biden'ı onurlandırmak isterim. Onlarca yıl ulusumuza takdire şayan bir şekilde hizmet etti; o düzgün ve onurlu bir adam, oldukça başarılı bir başkan ve vatansever. Şimdi de Kamala Harris'in arkasında birleşerek Donald Trump'ı yenelim" ifadelerini kullandı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)