Bild: Putin, Rusya'daki Alman tankları yüzünden öfkeli

Ukrayna'nın Kursk'a saldırısında Almanya yapımı Marder zırhlı muharebe araçlarını da kullandığı iddiasına ilişkin Bild'e konuşan bir uzman, "Putin, köpürüyor" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna güçlerinin güneydeki Kursk bölgesine 'işgal teşebbüsünü geri püskürtmeye devam ettiğini' açıkladı. Kursk'ta saldırılar sebebiyle 'federal acil durum' ilan edildi. Almanya basınına yansıyan haberlere göre, Almanya yapımı Marder tipi zırhlı muharebe araçları da Kursk'ta. Bild gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Rusya'daki Alman tankları yüzünden öfkeli olduğunu' yazdı.

Lena Glöckner imzalı haberde, en az üç Marder'in Kursk'ta Ukrayna tarafından kullanıldığı iddia edildi. Bild'in güvenlik politikası ve çatışma haberlerinden sorumlu baş editörü Julian Röpcke de sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, "Rusya'nın batısındaki saldırı sırasında Ukrayna ordusunun hizmetinde olan üç Alman Marder'i... Maalesef bir kez daha yeterli hava savunması olmadan ve sadece 4 kilometre sonra Rus kamikaze drone'larının kurbanı oldular" diye yazdı.

'UKRAYNA, ALMANYA'YA DANIŞMAMIŞ OLABİLİR'

Bild'in konuya ilişkin sorusuna yanıt veren Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise 'federal hükümetin hedefinin Rus saldırgana karşı savunma savaşında Ukrayna'ya destek olmak olduğunu' söyledi. Sözcünün yanıtında, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Almanya Federal Başbakanı Olaf Scholz'un mayıs ayında Meseberg'de sarf ettiği sözlere atıfta bulunuldu. Scholz, buradaki açıklamasında ilk defa Alman silahlarının Harkiv yakınlarında, Rus sınır bölgelerine karşı kullanılmasına itirazı olmadığını dile getirmişti. 

Öte yandan, Bild'e konuşan askeri uzman Carlo Masala, Ukraynalıların 'zırhlı personel taşıyıcıları Almanya'ya danışmadan kullandığına inandığını' söyledi. Masala, konuya ilişkin olarak, "Ukrayna'nın bakış açısından bakıldığında, bunu NATO ortaklarıyla yapılmış bir anlaşma olduğunu savunabilirsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

'PUTİN, BUNU HAKARET SAYACAK'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu gelişme karşısındaki olası tepkisini de değerlendiren Masala, "(Öfkeden) köpürüyor" ifadelerini kullandı. Almanya yapımı silahların Rusya topraklarında kullanılmasının bir tırmanma yaratmasını beklemediğini anlatan uzman, "Putin, bunu bir hakaret addedecek ancak herhangi bir eylemde bulunmayacak" dedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)