Bilim insanları 46 bin yıldır donuk olan solucanları hayata döndürdü

Bilim insanları, Sibirya’daki permafrost tabakasında keşfedilen solucanları 46 bin yıl sonra diriltmeyi başardı. Bu adım, insanları dondurmaya biraz daha yaklaşılmış olabileceğine işaret ediyor.

DUVAR - Bilim insanları, bir toprak solucanını (nematod) Sibirya’da 'permafrost' olarak bilinen donmuş toprak tabakasında 46 bin yıl uykuda kaldıktan sonra yeniden canlandırdı. Bu tarih öncesi solucanların biyolojisi incelenerek insan biyolojisini dondurmaya bir adım daha yaklaşılabileceği düşünülüyor.

‘Permafrost’ terimi, peş peşe iki ya da daha fazla yıldır donmuş halde olan toprağı tanımlayan bir terim. Bir kısmı 650 bini yılı aşkın bir zamandır donmuş halde olan Sibirya, yeryüzündeki en eski permafrost tabakasına ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı
1000 TL'lik çorbaya inceleme: 1 milyon TL'ye kadar ceza kesilebilir Emekli İstanbul'dan sonra en çok nerede yaşıyor: Listede sürpriz şehir ÖTV ve KDV'siz araç satışı için kanun teklifi Meclis'e sunuldu İstanbul'a kar geliyor: Sıcaklıklar 10-12 derece azalacak İslam Memiş'ten 'son' uyarısı: Yıl sonunda gram altın ne kadar olacak? Kanun teklifi kabul edildi: İç güvenlikte yeni kurallar