Bilirkişinin 'yazılar ona ait değil' dediği Eren İlhan'ın durumu ne olacak?

Beşiktaş saldırısı davasında yargılanan Diş Hekimi Eren İlhan'ın dosyası ana davadan ayrıldı. İlhan'ın tutukluluğuna sebep olan yazışmalarla ilgili Adli Tıp Kurumu'nun raporu dikkat çekerken İlhan'ın durumunun ne olacağı merak ediliyor. İlhan'ın avukatı Özgür Kayacı, "Eğer ara tahliye olmasa biz ilk duruşmada Eren İlhan’ın tahliye edilebileceğini düşünüyoruz" diyor.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Beşiktaş’ta Aralık 2016’da düzenlenen bombalı saldırı sonrası tutuklanan Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi çene cerrahisi alanında hekimlik yapan Eren İlhan'ın dosyası ana dosyadan ayrıldı.  İlhan, dava kapsamında yargılanan sanıklardan birine diş tedavisi uyguladığı sırada Whatsapp’ta ‘şifreli yazıştığı’ iddia edilerek ve bu sanığın cebinden çıkan bir not gerekçe gösterilerek yaklaşık iki yıl önce tutuklanmıştı. 29 Nisan’da çıkan Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu ise bu notların İlhan'ın ait olmadığını teyit etti. En son görülen duruşmada 4 sanık hakkında 47'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 4 bin 890 yıl hapis cezası kararı verildi. İlhan'ın durumu ise önümüzdeki günlerde belli olacak...

'İDDİALAR ATK RAPORUYLA ÇÖKTÜ'

Mahkeme İlhan hakkında henüz bir karar vermedi. İlhan'ın tutukluluğu devam ederken mahkeme heyeti İlhan'ın dosyasını ise bu dosyalardan ayırma kararı verdi. İlhan’ın avukatı Özgür Kayacı, önceki günlerde Adli Tıp Kurumu tarafından müvekkili hakkında çıkan raporu hatırlatarak dava hakkında bilgi verdi. ATK’nin 7 kişilik uzman raporunda sanığın cebinden çıkan notun, İlhan’a ait olmadığı ortaya koydu. İlhan da dosyada yargılanan sanıkla yaptığı Whatsapp yazışmalarının implant tedavisiyle ilgili olduğunu söyledi.

İlhan'ın avukatı Özgür Kayacı, müvekkili hakkında iddianamede yer alan suçlamalara ilişkin ATK'nin raporunun önemli olduğunu söylüyor. Kayacı, "“Dosyada tek somut iddia kriminal polis raporunda yer alan Mehmet Emin Töre ve Gülşen Bahadır üzerinden çıkan bazı notların Eren İlhana ait olduğu iddiasıydı. Mahkeme üç kişilik raporla, kriminal polis raporu arasında çelişki olduğundan bahisle dosyayı tekrar Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Daha sonra 7 kişilik kurul heyeti de bu yazıların Eren İlhana ait olmadığını söyledi. Yani bu iddia iki ATK raporuyla çoktan çöktü” dedi.

'TAHLİYE TALEBİ ÇOĞUNLUKLA KABUL EDİLMEDİ'

Raporun ardından müvekkili İlhan'ın tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Kayacı, duruşmada ise bu talebin mahkeme heyetinin ikiye bir çoğunluk oyuyla kabul edilmediğini söyledi: "İki hakim tahliye edilmemesi için oy kullandı, bir hakim tahliye edilmesi gerektiği konusunda oy kullanıp kararın altına muhalefet şerhi düştü. Muhalefet şerhinde ATK raporuyla birlikte suçun vasfının değişmesi gündeme geldi. İlhan'ın adli kontrol tedbiriyle yargılanması devam edebilir. Biz tekrar tahliye için itirazda bulunduk. İtirazımızın sonucu daha gelmedi. Eğer ara tahliye olmasa biz ilk duruşmada Eren İlhan’ın tahliye edilebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

10 Aralık 2016’da Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası Vodafone Park ve çevresinde meydana gelen ve 39’u emniyet mensubu, 47 kişinin hayatını kaybettiği, 243 kişininse yaralandığı saldırıya ilişkin davada 24’ü tutuklu 27 sanığın yargılanıyordu. Mahkeme geçtiğimiz hafta 4 sanık hakkında 47'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 4 bin 890 yıl hapis cezası verdi. Dava kapsamında yargılanan Diş Hekimi Eren İlhan'ın ise dosyası ayrılarak tutukluluğuna devam kararı verildi.