Bill Gates'in servetini yöneten Michael Larson'a ırkçılık suçlaması

Milyarder Bill Gates'in servetini yöneten Michael Larson, yatırım şirketinde bir 'korku kültürü' oluşturmakla suçlanıyor. İddiaya göre Larson, çalışanlara kadın düşmanı ve ırkçı yorumlarda bulunuyor.

Abone ol

DUVAR - Microsoft'un kurucusu olan milyarder Bill Gates'in servetini yönetmekten sorumlu Michael Larson, şirketinde ırkçılık ve kadın düşmanlığı yapmakla suçlanıyor. Larson'ın sahibi olduğu Cascade isimli yatırım şirketinin çalışanları, bir 'korku kültürü' oluştuğunu anlattı.

Cascade Investments isimli şirketin tek işi, Gates ailesinin servetini yönetmek. Firma bu nedenle, Amerikan basınında 'Bill and Melinda Gates Investments' olarak da anılıyor.

Boşanma haberinin ardından gözler Gates çiftinin servetine çevrilirken, New York Times gazetesi bu parayı yöneten şirketi inceledi. Gazeteye konuşan 10 şirket çalışanı, Larson hakkında cinsiyetçi, ırkçı ve art niyetli bir portre çizdi. Çalışanlar, şirkette bir 'korku kültürü' olduğunu söyledi.

'İNTERNETTEN ÇIPLAK KADIN FOTOĞRAFLARI GÖNDERİYORDU'

Haberde, Larson'ın 'kadın çalışanları ne kadar çekici bulduğu üzerinden değerlendirdiği, meslektaşlarına internette çıplak kadın fotoğrafları gösterdiği, zaman zaman cinsel açıdan uygunsuz yorumlar yaptığı' belirtildi. İddiaya göre Larson bir kadın çalışana belli bir para karşılığında soyunup soyunmayacağını sordu. 

'SİYAHLAR OY KULLANMAZ' DEDİ

Larson'ın çalışanlara sık sık 'aptal' dediği, işlerini 'çöp' diye nitelediği öne sürülürken, haberdeki bir diğer iddia da siyah bir çalışana ırkçılık yaptığı yönünde. Buna göre Larson, bir seçim gününde işe gelmeden önce oy kullandığını söyleyen bu kişiye "Ama sen bir gettoda yaşıyorsun ve herkes bilir ki, siyahlar oy kullanmaz" dedi. Bu olayın ardından Larson hakkında şirket içi inceleme başlatıldığı, Bill ve Melinda Gates'in de siyah çalışanla görüştüğü belirtildi.

'İŞTEN AYRILAN ÇALIŞANA MİSİLLEME YAPTI'

Haberde Larson zorbalık yapmakla da suçlanırken, "Bir çalışan firmadan ayrılacağını söylediğinde, Larson yeni bir işe girmeyi planladığı şirketin borsa değerine zarar vermeye çalışarak misillemede bulundu" denildi. 

Larson NYT'ye yaptığı açıklamada, "Yıllar önce, kariyerimin ilk günlerinde bugün kullanmayacağım türden sert bir dil kullanıyordum. Bundan pişmanım ama değişmek için çok çalıştım" dedi. Cascade firmasının bir sözcüsü ise Larson'ın yöneticiliğinde 380'den fazla çalışanları bulunduğunu ve hakkında toplamda beşten az şikâyet geldiğini savundu. Açıklamada, bu şikâyetlerin hepsinin ciddiyetle incelendiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)