'Bin yeni araştırma görevlisi alacağız'

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç konuştu. Saraç, "Belli alanlar için 1000 araştırma görevlisi kadrosunun ilanına çıkıyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreninde konuştu. Saraç, "İlk defa bu sene tek tek üniversite ihtiyaçlarının ötesine geçerek yurtdışına gönderilecek doktora öğrencileri için alan esaslı bir kurguya geçtik" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'na öneri sunduklarını belirten Saraç, şöyle devam etti: "Sayın bakanımız da bu stratejik bakış açımızı onayladı ve artık ülkemiz için belirlenen öncelikli alanlar için yurt dışına öğrenci gönderilecek. Diğer taraftan yurt içinde de öğretim üyesi yetiştirme programını yeniden yapılandırdık ve bahsettiğimiz aynı bakış açısı ile bazı üniversitelerimize misyon verdik ve o üniversitelerde o misyon için eleman yetiştirme programını hayata geçirdik. Bugünlerde yine aynı amaçla yine sadece ülkemiz için öncelikli olan bunun yanı sıra öğretim üyesi ihtiyacı çekilen belli alanlar için 1000 araştırma görevlisi kadrosunun ilanına çıkıyoruz" dedi. (DHA)