Binali Yıldırım: Hakan Fidan'a 23.00'e kadar ulaşamadım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın da, darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ulaşamadığı ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Başbakan Binali Yıldırım'ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili sözlerine yer verdi. Selvi, Başbakan Yıldırım'ın, Fidan'la ilgili şu sözleri söyledi: "Başbakan, "İlk olarak Genelkurmay Başkanı'nı aradım ama ulaşamadım. MİT Müsteşarı ile saat 23.00'e doğru görüşebildim" diyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Saat 21.20'de Erzurum'dan uçağa bindim, haberim yoktu. Saat 23.00'te Ankara'ya inince haberim oldu. Havaalanında hemen bir hangara geçtim, oradan yönettim" diye konuşuyor. Darbe ihbarını Genelkurmay'a bildiren MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın teyit konusunda bilinçli olarak oyalandığı üzerinde duruluyor. Halen devam eden iki teyit planı ön plana çıkıyor.

1- 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bir girişim beklenmiyor ancak bakanlar, darbeci unsurların stratejik hedeflere yönelik suikast girişimi olabilir, tedbirli olun diye uyarılıyor.

2- Darbeciler kaos çıkarmak ve içsavaşa neden olmak için Öcalan'a yönelik İmralı'ya kamikaze eylemi yapabilir. Buna göre İmralı'da önlemler alındı bilgisi paylaşılıyor."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

ERDOĞAN: İSTİHBARAT ZAAFİYETİ VAR

Öte Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün Reuters'e verdiği mülakatta "istihbarat zaafiyeti" olduğunu belirterek şunları söylemişti: "Haberi alınca doğrusu inanmadım da. Hemen MİT Müsteşarı'nı aradım ulaşamadım, Genelkurmay Başkanı'nı aradım ulaşamadım. Çünkü telefonlara cevap veremiyorlardı. Başbakanımız'la iletişim kurma gayretine girdik. Sıkıntılı da olsa iletişim kurabildik." "İstihbarat teşkilatları her şeye dört dörtlük sahip değildir" diye konuşan Erdoğan "Bu olayda da istihbarat zayıflığının olduğu besbellidir. Bunu gizlemenin anlamı yok. Ben bunu MİT Müsteşarı'na da söyledim" açıklamasında bulunmuştu.