Bingöl'de depremin ardından 2 okulun eğitime uygun olmadığı belirlendi

Bingöl Valiliği, Maraş merkezli depremlerin ardından yapılan incelemelerde 2 okulun eğitime uygun olmadığının belirlendiğini açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Merkez üssü Maraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Bingöl'deki kamu binalarında inceleme yapıldı.

Bingöl Valiliği, kent merkezi ve Genç ilçesindeki 2 okulun eğitime uygun olmadığı belirlendi. Okullardaki öğrencilerin eğitime başka okullarda devam edeceği duyuruldu.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce ilimiz genelinde başlatılan Hasar Tespit Çalışmaları titizlikle devam etmektedir.

Bu kapsamda; okullarımız öncelikli olmak üzere kamu kurumlarına ait yapılarda sürdürülen çalışmalarda merkez ilçede 'Güveçli İlkokulu/Ortaokulu' ve Genç ilçesinde 'Çaybaşı İlkokulu' dışındaki tüm okullarımızın eğitim öğretim için uygun olduğu rapor edilmiştir. 

Adı geçen okullarımız taşımalı eğitim kapsamına alınacak olup öğrencilerimizin eğitim öğretime devamı bu uygulama ile sağlanacaktır." (HABER MERKEZİ)