'Bir avuç azınlık haricinde kimse yaşamından mutlu değil'

Toplumsal Özgürlük Partisi: Bir avuç azınlık haricinde kimsenin yaşamından mutlu olmadığını biliyoruz, görüyoruz, her gün bu gerçekliği yaşamlarımızın her anında hissediyoruz.

Abone ol

İZMİR - Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) 'Artık yeter, devir değişsin' sloganıyla kuruluşunu ilan etti. Karşıyaka'da yapılan basın açıklamasında, “Henüz bir platform olarak yola çıktığımız zamandan bugüne kadar başta işçi sınıfı olmak üzere bütün halk güçlerinin içinde olmaya ve halkın ihtiyaçlarını savunmaya çalıştık. Şimdi halkın gücüne dayanarak demokratik, eşitlikçi ve adil bir toplumsal düzen kurma yolundaki yürüyüşümüz, parti formunda devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

'İŞSİZLİK GÖRÜLMEMİŞ BİR DÜZEYDE'

TÖP İzmir Sözcüsü Erkan Gökber'in okuduğu metinde 'felakete sürüklenişin ancak başta işçi sınıfı olmak üzere tüm ezilenlerin tarihsel ittifakıyla ile durdurulabileceği' vurgusu vardı. “İktidara bağlı yayın organları aksini yazsa da, gayet iyi koşullarda olduğumuzu iddia etseler de, bir avuç azınlık haricinde kimsenin yaşamından mutlu olmadığını biliyoruz, görüyoruz, her gün bu gerçekliği yaşamlarımızın her anında hissediyoruz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada ücretlerin sürekli düştüğü ve çalışma koşullarının daha kötüye gittiği belirtildi.

Gökber, “Onların elleri ceplerimizde. Ücretlerimiz sürekli düşüyor, çalışma koşullarımız sürekli kötüye gidiyor, haklarımız tek tek elimizden alınıyor. İşsizlik oranı tarihte görülmemiş bir düzeye ulaştı. Adalet ve hukuka hepimiz hasretiz, polis şiddeti, partizan yargı organlarının her gün uyguladıkları keyfi hukuk, kayırmalar, rüşvetler, yolsuzluklar, vurgunlar, soygunlar ise süreklileşti. Kürtlerle sürekli savaşılıyor, Alevilerin ve başkaca toplulukların inancı yok sayılıyor, kadın cinayetleri, doğanın pervasızca yağmalanması, iş cinayetleri günlük yaşamın rutin birer olayları haline geliyor. Ülke içerisindeki yüksek gerilim yetmezmiş gibi, etrafımızdaki hemen tüm ülkelerle savaşan bir ülke durumuna geldik” dedi.

'YOKSULLUK KADER DEĞİL'

TÖP Sözcüsü, partisinin kurmak istediği toplumsal düzene dair, “Toplumun bütün zenginliklerine bir avuç azınlık tarafından el koyulmasına karşı zenginliklerin toplum tarafından adilce paylaşılmasını sağlayan, doğa ile toplumun ortak var oluşunu kabullenen, kadınlara yönelik her türlü erkek egemenliğinin suç sayılacağı, bütün etnik ve inanç sahiplerinin eşit haklara sahip olacağı, komşu ülkelerle barış içinde yaşanacak, devletin halkın üstünde bir kutsallığa ve dokunulmazlığa sahip olmayacağı, tam tersine halkın hizmetinde olacağı” maddelerini sıraladı.

Basın açıklaması “Halkçı, demokratik ve adil bir düzen için mücadeleye” ve “Yoksulluk kader değil! Elimizden almayı hedefledikleri haklarımızı meclislerde örgütlenerek savunalım” ifadeleriyle sona erdi.