'Bir Avuç Dolar' yeniden çekilecek

Clint Eastwood'un başrolünde bulunduğu 1964 yapımı "Bir Avuç Dolar" filminin yeniden çekimi için hazırlıklar başladı.

Abone ol

DUVAR - Yönetmen Sergio Leone imzalı "Bir Avuç Dolar" (A Fistful of Dollars) filmi yeniden çekilecek. 1964 yapımı orijinalinde Clint Eastwood'un başrolünde bulunduğu film, bir kasabada birbirine düşman iki aileyi birbirine düşürmeye çalışan bir silahşörün hikayesini konu alıyor. 

Adını Eastwood'un rolünden alan ve "Birkaç Dolar İçin" (For a Few Dollars More) ve "İyi, Kötü ve Çirkin" (The Good, the Bad and the Ugly) filmeriyle birlikte "İsimsiz Adam Üçlemesi"nde bulunan filmin yeniden çekiminde 3 yapım şirketi rol alacak.

Beyazperde'nin The Hollywood Reporter'dan aktardığı habere göre, Euro Gang Entertainment ve FPC S.r.l. şirketlerinin aralarında bulunduğu grupta, orijinal filmin prodüksiyonunu ve dağıtımını üstlenmiş olan Roma merkezli Jolly Film de bulunuyor. 

İtalyan yapımcı ve yönetmenler tarafından çekilen Western türü filmleri tanımlamak için ortaya atılan Spagetti Western türünün ilk örnekleri arasında gösterilen 1964 yapımı film, Akira Kurosawa imzalı "Yojimbo"nun resmi olmayan bir yeniden yapımıydı.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)