Bir ‘Dost’luk hikayesi: Belediye ormana attı, mahalleli sahip çıktı

Sultanbeyli’de yaşayan ‘Dost’ adlı köpek belediye tarafından alındı. Dost’un bulunması için mahalleli ve sosyal medya kullanıcıları bir araya geldi. Dost, evinden uzaktaki bir ormanlık alanda bulundu.

DUVAR – 10 yıldır Sultanbeyli’de mahalleli tarafından sokakta bakılan 'Dost' adlı köpek, 6 Şubat sabahı Sultanbeyli Belediyesi tarafından alındı. Dost ile ilgilenen ve bakımını üstlenen Çeri ailesi hemen harekete geçti. Belediyeyi aradılar. Belediye, mesajla Dost’un sağlık kontrolleri ve aşıları yapıldıktan sonra besleme noktasına bırakıldığını söyledi. Ancak Dost, belediyenin işaret ettiği alanda bulunamadı.

Dost için sosyal medyadan yardım istendi, fotoğrafları ve videoları paylaşılarak görüldüğü yerlerin bildirilmesi için çağrı yapıldı. Sosyal medyada artan tepkiler üzerine Sultanbeyli Belediyesi açıklama yapmak zorunda kaldı. Ancak hayvanseverler yapılan açıklamadan tatmin olmadı. Zira Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, belediyeler aldıkları hayvanları bakımlarını yaptıktan sonra aldığı yere geri bırakmak zorunda. Ancak Dost’u, ne belediye geri getirdi, ne de kendisi geldi.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda