Kaçak tarikat yurdu cinayeti: Öğrenciler daireleri bireysel kiralamış gibi gösterilmiş

Antalya'da bir öğrencinin katledildiği yurt kapatıldı, öğrenciler KYK yurtlarına nakledildi. Tarikata ait yurdun kaçak olduğu, öğrencilerin daireleri bireysel kiralamış gibi gösterildiği ortaya çıktı.

Abone ol

Bu habere gelen içeriğin çıkarılması kararı, ANTALYA 6. SULH CEZA HAKİMLİĞİ’nin 19.03.2024  Tarih ve 2024/1584 D. İş sayılı kararı ile kaldırılmıştır.

 ANKARA - Türkiye, Antalya’da İlim ve Kültür Derneği'nin (Alim Derneği) işlettiği 3 katlı ‘öğrenci evinde’ vahşice katledilen üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul olayıyla sarsıldı.

Apartmandaki İlim ve Kültür Derneği'ne ait yemekhanede aşçı olarak çalışan İhsan Güney, mutfakta sıkıştırdığı Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'u 17 kez bıçaklayıp, başını satırla kestikten sonra göğsüne koyup, "Deccal'i vurdum" diye bağırdı.

Olayı fark eden öğrencilerden biri yemekhanenin kapısını kilitleyerek, polisi aradı. İhbar üzerine öğrenci yurduna gelen polis, İhsan Güney'i gözaltına aldı.

ERENKÖY CEMAATİNE BAĞLI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre; ALİMDER olarak bilinen dernek, Erenköy Cemaati'ne bağlı Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'na yakın olan bir tarikat derneği. 

VALİLİK: PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI VARMIŞ!

Türkiye'yi sarsan cinayete ilişkin açıklama yapan Antalya Valiliği, söz konusu şahsın olaydan 3 ay önce işe başladığını, çeşitli psikolojik rahatsızlıklarının bulunduğunu ve 29 Temmuz'dan sonra aylık rutin kontrollere de gitmediğinin tespit edildiğini aktardı.

Açıklamada, şüphelinin bir dönem 15 gün hastanede yattığı, bu süreçte kendisine şizoaffektif bozukluk ve bipolar duygulanım bozukluğu ile psikotik belirtisiz manik teşhisi konulduğu ifade edildi.

30 CİVARINDA ÖĞRENCİ KALIYOR

Öte yandan vahşete ilişkin ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Cinayetin ardından Gazete Duvar’a konuşan yerel kaynaklar, 3 katlı 6 daireden oluşan apartmanın birinci katında medikal malzemeleri satan bir işyeri, bir katında da İlim ve Kültür Derneği bulunduğunu söyledi. Diğer 4 dairede ise yaklaşık 30 kişiden oluşan öğrenci grubu ile bir yemekhane bulunuyor.

ÖĞRENCİLER EVLERİ BİREYSEL KİRALAMIŞ GİBİ GÖSTERİLDİ

Yemekhane, İlim ve Kültür Derneği’ne ait olup, 'öğrenci evi' olarak adlandırılan apartmanın Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yansıyan bir yurt kaydı da bulunmuyor. Apartmanın, geçen yıl korona virüsünden hayatını kaybeden ve tarikata yakın olduğu ifade edilen bir cemaat üyesine ait olduğu belirtilirken, öğrencilerin evleri bireysel olarak kiralamış gibi gösterildiği kaydedildi.

TARİKAT YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER KYK’YA NAKLEDİLDİ

Cinayetin ardından tarikat evinde kalan öğrencilerin apartmandan çıkarılarak, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na nakledildiği, isteyen öğrencinin KYK yurdunda kalabileceğinin ifade edildiği belirtildi. Apartman ise kapatıldı.

 ALİMDER YÖNETİMİNDE İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDEN AKADEMİSYEN VAR

Öte yandan Antalya İlim ve Kültür Derneği’nin (ALİMDER) Alanya’daki ‘Diriliş Nesli Gençlik Merkezi’ açılışına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katıldığı ve kurdele kestiğini gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. Çavuşoğlu, 2015 yılındaki bu açılışı sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşarak, “Dualarla açtığımız ALİMDER'in, Alanya'dan Türkiye ve dünya gençliğine #diriliş ruhuyla söyleyecek çok sözü var” notunu düştü.

Söz konusu derneğin yönetim kurulundaki isimler de dikkat çekiyor. İlim ve Kültür Derneği’nde Yönetim Kurulu Sekreteri olarak görev yapanlar arasında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü Başkan Yardımcısı ve öğretim üyesi Mustafa Sami Mencet de yer alıyor.

DERNEĞE AKADEMİK DANIŞMANLIK YAPMAK İÇİN GİRDİM

Söz konusu dernekte yönetici olarak görev yaptığı haberlerinin ardından açıklama yayınlayan Mustafa Sami Mencet, derneğe, akademik danışmanlık yapmak ve üniversite öğrencilerinin yükseköğretim dönemlerini daha verimli geçirmelerine katkıda bulunmak amacıyla 2014 yılında katıldığını söyledi. Mençet, yönetim kurulu sekreterliğinden ise 2017 yılında akademik ve idari görevlerinin yoğunluğu nedeniyle ayıldığını söyledi.

Yönetim şu isimlerden oluşuyor:

*Barış Kaplan-Antalya İlim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 

*Talha Yasin Büyükkal-Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

*Ahmet Gümüş-Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi

*Mustafa Sami Mencet-Yönetim Kurulu Sekreteri

*Ercan Kıvanç-Yönetim Kurulu Üyesi

DERNEK SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KAPATTI

Cinayetin ardından derneğin internet sitesi başta olmak üzere sosyal medya hesapları da askıya alındı.