Bir yılda 2 bin 200 kilometre yol yürüyen Kafkas vaşağı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde uydu vericisi (GPS) takılan nesli tehlike altındaki Kafkas vaşağı "Ulu", son bir yılda 2 bin 200 kilometre yol yürüdü.

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün izni ile KuzeyDoğa Derneği tarafından yürütülen “Doğu Anadolu Yaban Hayatı Araştırma ve Koruma” projesi kapsamında çalışma başlatıldı.

Yörede yaban hayatına ilişkin araştırma ve çalışma yapan dernek görevlileri, geçen yıl Sarıkamış ormanlarında yakalanan nesli tehlike altındaki Kafkas vaşağına 21 Haziran 2022’de GPS taktı.

“Ulu” adı verilen ve yeniden doğal ortamına salınan vaşağın, uydu verilerine göre bir yılda 1600 kilometrekare alanı kullanarak 2 bin 200 kilometre yol yürüdüğü tespit edildi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler