'Bira' cezası veren RTÜK 'mey' övgüsü yayınlatmış

Bir dinleyicinin "Evde kendi patates cipsimi yaptım. Yanında bira iyi gider" mesajını okuduğu için üç kez yayın durdurma cezası alan radyo programcısı Nihat Sırdar, RTÜK'ün gönderdiği programda 'mey' övgüsü olduğunu açıkladı: "Bira dediğim için ceza aldığım yayında mey muhabbeti hakikaten tam yerinde oldu yani."

Abone ol

DUVAR - Radyo programında bir dinleyiciden gelen mesajda bira ifadesi geçtiği için yayın durdurma cezası verilen Nihat Sırdar, RTÜK'ün gönderdiği belgeselde 'mey'in övüldüğünü açıkladı.

RTÜK, radyo programcısı Nihat Sırdar'ın programında dinleyicisinden gelen "Evde kendi patates cipsimi yaptım. Yanında bira iyi gider" mesajını okuması nedeniyle üç kez yayın durdurma cezası verdi. Yasa gereği ceza verildiğinde RTÜK tarafından gönderilen belgeseller yayınlanıyor. Sırdar, Gazetepencere'de yayınlanan 'Gündem oldum ben' başlıklı yazısında şunları anlattı:

"Neyse ki Rtük’ün cezalı olduğum ilk akşam benim programım yerine yolladığı programı dinledim de kendime geldim.

Elazığ şehrinin güzelliklerinin anlatıldığı belgeselin içinde geçen yine yörenin ünlü bir ozanının “Mey”i öven ve ne kadar da güzel tüm dertlere iyi geldiğini anlatan metin beni benden aldı.

Bira dediğim için ceza aldığım yayında mey muhabbeti hakikaten tam yerinde oldu yani." (HABER MERKEZİ)

'Cipsli biralı' mesaja üç kez yayın durdurma