Birçok kentte 'FETÖ' operasyonu: 165 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara'da 103, İstanbul'da ve Balıkesir'de ise 31'er kişi olmak üzere, toplam 165 kişi hakkında 'FETÖ üyesi' gerekçesiyle gözaltı kararı verildi.

Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkent merkezli 38 ilde 'FETÖ' operasyonu kapsamında gözaltı kararları verdi. Jandarma Genel Komutanlığı'nda yer aldığı belirtilen ve "mahrem hizmetler yapılanması içerisinde yer aldıkları" iddia edilen 78 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Başsavcılıktan aktarılan bilgilere göre bu kişiler arasında aktif 1 astsubay, daha önce geçici olarak görevden uzaklaştırılmış 59 astsubay, daha önce ilişiği kesilmiş 15 askeri öğrenci, 1 istifa astsubay ve 2 ihraç astsubay bulunuyor.

SINAV GÖZALTILARI

Başsavcılık ayrıca, Dışişleri Bakanlığı'nın 2009'da yapılan 3 ayrı sınavında usulsüzlük yapıldığı üzerine soruşturma başlattı. 25 kişi hakkında, "yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilerek örgüt mensuplarına dağıtıldığı" iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.

İSTANBUL'DA POLİS AKADEMİSİ OPERASYONU

İstanbul merkezli 4 kentte ise Polis Akademisi öğrencileri arasında 'FETÖ yapılanması' iddiasıyla 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 28’i yakalandı. Üç kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

BALIKESİR'DE 31 GÖZALTI

Balıkesir merkezli 14 ilde ise 31 şüpheli hakkında 'FETÖ üyesi' oldukları gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. Kişiler arasında doktor, avukat, polis ve subay gibi 17 kamu görevlisi ile 4'ü askeri okullarda ilişiği kesilmiş öğrenci olduğu belirtildi. Gözaltı işlemleri için Balıkesir, Ankara, Aydın, Bitlis, Bursa, Denizli, Giresun, İstanbul, İzmir, Kars, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Van'da operasyon başlatıldı.

(HABER MERKEZİ/AA)