Bismil'de 5 yıllık Stratejik Plan çalışması

Bismil Belediyesi, alacakları tüm kararlara halkı dahil etmek amacıyla hazırlanacak 5 yıllık Stratejik Plan için ilçede stantlar kurdu.

Abone ol

DUVAR - Bismil Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı hazırlamak amacıyla stant kurdu. Vedat Aydın Parkında kurulan stantta Bismil Belediye Eşbaşkanı Mizgin Ekin, Belediye Başkan Yardımcısı Mecnun Çetin, Belediye meclis üyeleri ve Belediye müdürleri yurttaşların talep ve önerilerini dinledi. 

Tüm karar mekanizmalarına halkın dahil edilmesi amaçlanan Stratejik Plan çalışmasında yurttaşların talepleri alınarak hazırlanan formlar dolduruldu. Yüz yüze yapılan görüşmelerde yurttaşların görüşleri, öneri ve talepleri kayıt altına alındı.

Parktaki stantı ziyaret eden Bismil Belediye Eşbaşkanı Mizgin Ekin, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Parkı gezen Ekin, halkın sorunlarını dinledi, görüş ve önerilerini not aldı. Alınacak tüm karar mekanizmalarına halkı dahil edeceklerini belirten Ekin, hazırlanacak olan 2025-2029  Stratejik Plan hazırlığı için muhtarlıklar, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlardan görüş ve öneriler toplanacağını söyledi.

Toplanan görüş ve öneriler doğrultusunda 5 yıllık Strateji Planı hazırlayacaklarını açıkladı. Halka dayalı halk belediyeciliği esas aldıklarını belirten Ekin, Stratejik Plan tamamlandıktan sonrada halkı tüm karar mekanizmalarına dahil edeceklerini ve halkla beraber el ele çalışmalarını yürüteceklerini söyledi.