Serbest düşüşe geçen Bitcoin tepetaklak

Bitcoin yakın zamanda gördüğü 64 bin 500 dolardan, 40 bin doların altına kadar geriledi. İlk 100 kripto paradan 95'inin değeri düştü.

 DUVAR - Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Bitcoin ile araç satışlarını askıya almasının etkileri sürüyor. Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, 13 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Tesla Bitcoin karşılığında hiçbir şey satmayacak. Bitcoin’in harcadığı enerjinin yüzde 1’inden azını harcayan diğer kripto para birimleriyle de ilgileniyoruz" demişti. Tesla'dan sonra kripto paralara bir darbe de Çin'den geldi. Çin Merkez Bankası (PBoC),finans ve ödeme kuruluşlarına kripto para işlemlerini yasakladı. Ayrıca yerel işletmeleri ve kurumları Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden uzak durması yönünde uyardı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler