'Biz hem güzel konuşuruz, hem tarlada izimiz var, halkta yerimiz var'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Bunu hep söyleriz, ‘Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz’. Biz hem güzel konuşuruz, hem tarlada izimiz var, halkta yerimiz var” dedi.

Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer’in Mezitli Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı.

Açılışta konuşan Seçer, siyasetçilerin güzel ve etkili konuşmalar yaptıklarını ancak bazılarının sözlerinin havada kaldığını belirterek “Bunu hep söyleriz, ‘Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz’. Siyasetçi güzel konuşur, güzel etkiler ama her güzel konuşan da tarlada izi olan değildir. Biraz havada kalır, boşta kalır. Biz hem güzel konuşuruz, hem tarlada izimiz var, halkta yerimiz var” dedi.

Çalışan, alın teri döken insanların her zaman kazanan taraf olacağını belirten Seçer, vatandaşlara karşı samimi ve dürüst olduklarına dikkat çekerek “Dik duvar yıkılmaz, doğru kalır. Dürüst, çalışkan insanlar kazanır. Biz de çalışıyoruz. Biz de vatandaşımıza karşı samimiyiz, dürüst davranıyoruz. Kulağımıza geliyor, Cumhur ittifakının mensupları iyi niyetli meclis üyeleri ‘Büyükşehir Belediye Başkanı bu parayı nereden buluyor? Bu kadar hizmet yapıyor, biliyoruz. Meclisleri görüyoruz, borç var, harç var, birçok yatırımlar var, darphanesi yok, para da basmıyor’ diyorlar. Biz parayı çalmıyor, çaldırmıyor, israf etmiyoruz. Onun için bu para bereketli, onun için bütün Mersine yetiyor. Bu şekilde de devam edecek” diye konuştu.

'GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ, GERÇEK BUDUR'

CHP’li hiçbir belediye başkan adayının kimsenin arkasına sığınmadığına dikkat çeken Başkan Seçer, her birinin ‘Özne’ konumunda olduğunu kaydetti. Seçer, “İstanbul’u, Ankara’sı, Adana’sı, Mersin’i, Hatay’ı, Antalya’sı, Aydın’ı; hiçbir adayımız kimsenin arkasına sığınarak büyükşehir seçimlerine gitmiyor. Kendileri bir özne, belediye başkanlıklarında başarısı var. Mersin’de rakibimize bakalım. Belediyecilikte bir özne mi? Tanıyan var mı? Başarısını bilen var mı? Yok. Geçen dönemde Mezitli’den aday olmuş, daha sonra milletvekili adayı olmuş. 2 milletvekili 1’e düşmüş değil mi? Hükümete sığınıp ‘Bizi seçin. Hükümet biziz. Biz bütün imkanları alacağız. Bunu engelliyoruz ama tutamıyoruz. Pencereyi kapatıyoruz bacadan giriyor, bacayı kapatıyoruz kapıdan giriyor, bir yer buluyor’ diyor. Bunlarda böyle bir özgüven yok. Onun için biz birbirimize sımsıkı bağlı olursak bu özneler sizi başarıdan başarıya götürecektir. Güneş balçıkla sıvanmaz, gerçek budur” ifadelerini kullandı.

Yurttaşların boş vaatlere karnının tok olduğunu söyleyen Seçer, “Vatandaşlarımız ‘Boş konuşmaya karnımız tok. Çıkan adaylar bize icraattan bahsetsin bir diğerini karalama değil. Yeni ise ne yapacağını söylesin. Mevcut ise ne yaptığını, ne yapacağını söylesin’ diyor. Biz hem ne yaptığımızı hem ne yapacağımızı söylüyoruz. Biz de malzeme çok” dedi.

'ÇALMADIK, ÇALDIRMADIK İSRAF ETMEDİK'

Konuşmasının devamında Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MESKİ) Mezitli ilçesinde yaptığı, yapmakta olduğu ve yapacağı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi aktaran Seçer, “Hiçbir caddemizde su baskını tehlikesi kalmadı. Hepsinin yağmur suyu alt yapısını yaptık. Parayı nereden bulduk? Düşündük, akıllıyız, fikirliyiz, çalmadık, çaldırmadık israf etmedik, hepsini yetirdik. Şimdi Mezitli’nin imarını bitirdik. İmar yoksa yol, altyapı, kanalizasyon, içme suyu, üst yapı yok. Hiçbir şey yok imar yoksa. Ev, işyeri, fabrika yapamazsın. Ama biz imarı da bitirdik. Fındıkpınarı Yaylası’na giden vatandaşlarımız var bu bölgede ve içme suyu sorununu çözdük. MESKİ’nin toplamda, tamamlanan, devam eden projeleri yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırımları var. İhalesini yeni bitirdik. Avrupa Birliği kredisi. Tüm içme suyu şebekeleriniz tarihe karışıyor. Mezitli’de eski, asbestli ve sağlığa aykırı boruları tamamen değiştiriyoruz. Yaklaşık 1 milyarlık bir proje. Altyapıya giriyoruz ve altyapıyı bitirdikten sonra tertemiz borulardan içme suyunu alacaksınız” dedi.