'Bizimkiler'in binasında kentsel dönüşüm anlaşmazlığı

İstanbul Kadıköy'de bulunan 'Bizimkiler' dizisinin çekildiği Şale Apartmanı'nda kentsel dönüşüm anlaşmazlığı yaşandığı ortaya çıktı. 

Abone ol

DUVAR - 'Bizimkiler' dizisine tam 15 yıl boyunca hayat veren, İstanbul Kadıköy'de bulunan 50 yaşındaki Şale Apartmanı, bulunduğu sokağın en eski binası. Kozyatağı'nda dar bir sokakta bulunan Şale Apartmanı, diğer binaların çoğu kentsel dönüşüme girse de, ev sahiplerinin anlaşmazlığı kentsel dönüşüme girmedi. 

Habertürk'ten Öznur Karslı Çetiner'in haberine göre, dizinin "Koş Sevim koş" sahnelerinin çekildiği dairenin sahibi Nesrin Hanım, o yıllarda 20'li yaşlarda olduğunu ve hala aynı evde yaşadığını belirtti. Nesrin Hanım, dizinin hatırası nedeniyle de binanın kentsel dönüşüme girmesini kabul etmediğini aktardı. 

'BİNAMIZIN İKİ KAT ANLAMI VAR BENİM İÇİN'

"40 yıldır bu binadayız" diyen bina sakini Nesrin Hanım, "Evimizde Cemil'in pencere sahnesi ve 'Tak Kardeşim Sedat'ın' ev içi sahneleri çekiliyordu. Binamızın iki kat anlamı var benim için. Kayaların üzerinde olduğu için binamızın sağlamlığını zaten annemlerden biliyorum. 36 dairenin diyebilirim ki yarısından daha azı istiyor. Ben hiç istemiyorum" dedi.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)