BM: Ateşkesin kalıcı olmasını umuyoruz

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 'ateşkesin derhal başlaması ve kalıcı olmasını umduğunu' söyledi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yapılan açıklamada, "Anlaşmanın sivillerin korunmasını sağlayacağını umut ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye ve Rusya arasında varılan İdlib'deki ateşkesin 'kalıcı' olmasını umut ettiğini bildirdi. Guterres, BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla Türkiye ve Rusya arasında İdlib'de ateşkes konusunda 'en üst düzeyde' varılan anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı.

Ateşkesin derhal başlaması, kalıcı olması ve Suriye'nin kuzey batısındaki sivillerin korunmasını umut ettiğini vurgulayan Guterres, BM denetimindeki siyasi görüşmelere dönülmesi çağrısında bulundu. Dujarric'in açıklamasında, Guterres'in 'anlaşmanın Suriye'nin kuzeybatısında acı çeken sivillerin korunmasını ve düşmanlıkların derhal ve kalıcı olarak bitmesini umduğu' aktarıldı. (AA)