BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail'e yanıt: Yanlış yorumlandı...

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Bazı ifadelerimin yanlış yorumlanması karşısında şoke oldum" dedi.

Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 'Gazze' açıklamalarının ardından Tel Aviv'den yöneltilen istifa çağrılarına ilişkin konuştu. Guterres, İsrail'in tepkisini çeken açıklamalarına değindi. 

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarını 'meşrulaştırdığı' yönündeki suçlamaları reddeden Guterres, "Bazı ifadelerimin yanlış yorumlanması karşısında şoke oldum... Sanki, Hamas'ın terör eylemlerini meşrulaştırıyormuşum gibi. Bu yanlış. Tam tersiydi" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Guterres'in "Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor" açıklamasının ardından İsrail ile BM arasında 'Gazze' gerilimi patlak verdi. Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumundaki konuşmasında "Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor" açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Guterres ile görüşmesini iptal ettiğini duyurmuştu. 

İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan ise Guterres'a 'istifa' çağrısı yapmış ve BM yetkililerine vize verilmeyeceğini açıklamıştı. Erdan, "BM temsilcilerine vize vermeyi reddedeceğiz. Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths'in vizesini zaten reddetmiştik. Onlara bir ders vermenin zamanı geldi" demişti. (DIŞ HABERLER)

Ayrıntılar geliyor...