BM: IŞİD kaçan çocukları hedef alıyor

BM, Musul'da IŞİD'e yönelik operasyonun sivil kayıplarında 'önemli artışa' neden olduğunu açıkladı. BM raporuna göre yüzlerce sivil bölgeyi terk etmeye çalışırken IŞİD tarafından, yaklaşık 80 sivil de ABD'nin hava saldırıları sonucu hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - Rakka ve Musul'daki operasyonlar hız kazanırken, sivil ölümlerine dair endişe veren haberler artıyor. Birleşmiş Milletler, IŞİD'in Musul'dan kaçan çocukları hedef aldığını, vilayetin batısında 50-80 arasında sivilin hava saldırılarında öldürüldüğü iddiasını da araştırdığını açıkladı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin yazılı açıklamasında, IŞİD'in el Şifa mahallesinden kaçmaya çalışan kişileri vurduğuna dikkat çekildi, "26 Mayıs'tan bu yana Musul'dan kaçmaya çalışan 231'den fazla sivilin hayatını kaybettiğine, bu kişilerin en az 204'ünün geçen hafta sadece üç gün içinde öldürüldüğüne dair inandırıcı haberler var" denildi.

BM IŞİD'i, "Aileleriyle birlikte güvenli bir yere kaçmakta olan çocukların vurulması karşısında kınama sözcükleri yetersiz kalıyor" diyerek eleştirdi.

Açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyonun Musul'un batısındaki Zanjili bölgesinde 31 Mayıs günü düzenlediği hava saldırılarında 50-80 arasında sivilin hayatını kaybettiği iddialarının da soruşturulduğu belirtildi. (Dış Haberler)