BM'den Batılı siyasetçilere: IŞİD'den farkınız yok

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, İslam karşıtı söylemlere sarılan Batılı siyasetçileri eleştirdi: Propaganda yönteminiz IŞİD'inkiyle aynı.

Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, Batılı siyasetçilerin İslam karşıtı söylemlerini eleştirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, Avrupalı, milliyetçi, sağcı liderleri IŞİD ile aynı propaganda yöntemlerini kullanmakla suçladı. El Hüseyin, sağcı politikacıların söylemleriyle IŞİD'in barbarca eylemlerinin aynı kefeye konulamayacağını vurguladıktan sonra "Bu liderlerin popülüst propaganda yöntemleri IŞİD'inkine benziyor" dedi.

Lahey’deki Barış, Adalet ve Güvenlik Vakfı’nda konuşma yapan El Hüseyin ABD Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donnald Trump 'u da eleştirerek Trump'un “aşağılayıcı ırkçı ve dinci önyargılar” yaydığını söyledi.

AĞIR BİR NEFRET HAVASI VAR

Fransız Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, Britanyalıı UKİP lideri Nigel Farage gibi isimleri eleştiren el Hüseyin, “Tarih, Wilders ile türevlerine yabancı düşmanlığı ve bağnazlığın nasıl etkin bir siyasi silaha dönüştürülebileceğini herhalde öğretmiş. Ama nefretle ağırlaşmış bu hava birden büyük bir şiddet ortamına dönüşebilir” dedi.

AYRIMCILIK ARTIYOR

Avrupa'da iş yerlerinde ayrımcılığın arttığını, çocukların etnik ve dini kökenleri nedeniyle aşağılandığını hatırlatan el Hüseyin ABD'li aktris Sharon Stone'un da aralarında bulunduğu kalabalık bir izleyici kitlesi tarafından ayakta alkışlandı. İslam karşıtı görüşlerine gelen tepkiler yüzünden uzun yıllardır koruma altında bulunan Hollandalı milliyetçi lider Geert Wilders ise el Hüseyin'i “ahmak” olarak nitelendirerek İslam ile özgürlüğün bir arada var olamayacağını savunuyor.