Bodrum Belediye Başkanı Aras: Her işlem şeffaf ve hukuka uygun

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde yürütülen inceleme 8 saat sürdü. Bazı evraklara el konulurken, Belediye Başkanı Aras "Hiçbir şekilde usulsüz bir işleme imza atmadık, atmayız” dedi.

Abone ol

Selçuk Arslan 
BODRUM - Bodrum Belediyesi'nde savcılığın talebi üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince evrak incelemesi yapıldı. Dün akşam saatlerinde belediye binasına gelen ekiplerin, imar müdürlüğündeki incelemesi yaklaşık 8 saat sürdü. Polis, bazı belgeler ile dijital materyallere el koydu. Operasyonda herhangi bir gözaltı olmadı.

Bodrum Belediye Başkanı Aras ve ekibi ise inceleme süresi boyunca binada kalarak, emniyet yetkililerine eşlik etti. Bodrum CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve çok sayıda meclis üyesi de incelemelerin yapıldığı binaya gelerek Aras ve ekibine destek verdi.

ARAS: HER İŞLEM ŞEFFAF

İncelemeler sonrası Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras basın mensuplarına açıklamada bulundu. Aras, Bodrum Belediyesi’nde yapılan her işlemin şeffaf ve hukuka uygun olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi: “Konuya ilişkin olarak hakkında suçlamada bulunulan her hangi bir personel ve yöneticimiz yoktur. Dolayısıyla gözaltına alınan bir personel ya da yöneticimiz de bulunmamaktadır. Bodrum Belediyesi, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışıyla yönetilmektedir ve yapılan bütün işlemler mevzuat ve hukuka uygun olup, her türlü denetime açıktır.”

'BELEDİYENİN SORUŞTURMASI DA DEVAM EDİYOR'

Belediyede yapılan işlerin hiçbirinde şaibe olmadığını söyleyen Başkan Aras, “İnceleme kapsamında 7 dosya ile ilgili iddialar var. Belediyemiz Teftiş Kurulu Müdürlüğü de iddialarla ilgili soruşturma başlatmıştı. İncelemelerimiz bu doğrultuda devam ediyor. Bizim alnımız açık başımız dik. Hiçbir şekilde usulsüz bir işleme imza atmadık, atmayız. Belediyemizin işlemleri tamamen hukuka uygundur. Sarihtir, şeffaftır” dedi.

Görevinden uzaklaştırılan Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanı Oktay Kaya önceki gün savcılığa şikâyet dilekçesi vermiş ve Bodrum Belediyesi'nde imar usulsüzlüklerine ilişkin birçok iddiada bulunmuştu.