Bodrum Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'ne Metin Zakoğlu atandı

Filiz Çevik'in ardından Bodrum Şehir Tiyatroları'nın yeni Genel Sanat Yönetmeni Metin Zakoğlu oldu.

Abone ol

DUVAR - Tiyatro oyuncusu ve komedyen Metin Zakoğlu, Bodrum Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği’ne atandı. Haberi, oyuncu Nedim Saban duyurdu.

 Saban, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşım @Zakoglu Bodrum Belediye Tiyatrosu'na genel sanat yönetmeni oldu. İlk müjdeyi benden duyun istedim, gerekirse ilk eleştiri de benden gelir samimiyetle. Bu dönemde, hele hele yanlış planlanmış bir oluşumun kaderini değiştirmek zor. Ama sen yaparsın meslektaşım Metin." 

Zakoğlu da Nedim Saban'a "Canım Nedim’im, otuz yıllık dostum , tiyatromuzun altın insanı , senin desteğin çok önemli, her daim yanımda olacağını biliyorum. Bodrum gibi ülkemizin göz bebeği bir ilçeyi sanatla ancak göz önünde tutabiliriz, artık zaman tiyatrocuların zamanı olsun" diye yanıt verdi. 

'BODRUM'UN GÖZDESİ OLAN BİR TİYATROSU OLMALI'

Bodrum Şehir Tiyatroları'nın yeni Genel Sanat Yönetmeni Zakoğlu, atamasının ardından Birgün'den Işıl Çalışkan'a konuştu. 

Bodrum’un 5 bin yıllık bir Antik Tiyatrosu olduğunu ve tiyatronun burada nadir yapıldığına yıllarca şahit olduğunu ifade eden Zakoğlu, "Bodrum Belediyesi’nin Şehir Tiyatroları, Bodrum’un yüzü olmalı. Bodrum’un tüm ülke tarafından hayranlıkla izlenen gözdesi olan bir tiyatrosu olmalı. Tiyatrosuyla, tiyatro emekçisiyle bunun için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)