Bodrum Yakaköy'de kaçak yapıya yıkım

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, kaçak olduğu gerekçesiyle bir yapı belediye ekiplerince yıkıldı. Bina sahibi ve yakınları yıkıma tepki gösterince ekipler işlemi yarıda bıraktı.

Abone ol

BODRUM - Bodrum'un Yakaköy Mahallesi’nde 2022 yılında yapılan bina kaçak olduğu gerekçesiyle şikayet edildi. Şikayetler sonucu belediye ekipleri binanın kaçak olduğu tespit ederek bina hakkında yıkım kararı aldı. Binanın yıkımı için gün veren ekipler, bugün bölgeye gelerek belirlene yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Bina ön cephesine müdahalede bulunan ekiplere bina sahibi ve yakınları engel oldu. Uzun süren görüşmeler sonrası yapının yıkımı yarıda kalırken bina sahibi Mustafa Ölmez, yaşananlara tepki gösterdi. Ölmez, “Kendi arazisine barınma amaçlı yapı inşa ettik. Bodrum gibi bir yerde izin almak imkansız zaten. Orta gelirli bir aile olarak biz başımızı sokabileceğimiz bir ev yaptık. Yıkım kararını bize bildirmişlerdi, bugün de gelip yıkım yaptılar, engel olamadık” dedi.

Binanın yıkılmasında yapılan şikayetlerin etkili olduğunu belirten Ölmez, “Bizim karşı arsanın sahibi Mehmet Suavi Saygan. Kendisi benim binayı şikayet edeceğini söyledi. Neden yaptın, benim projemi mahvettin. Üç aile burada kalacaktık. Şimdi sürecin takipçisi olacağım” ifadelerinin kullandı.

Tepkiler üzerine yıkım ekibi bölgeden uzaklaştı.