Bodrum'da bir aile hekimi saldırıya uğradı: AHEF'den açıklama

Bodrum'da bir aile hekiminin saldırıya uğramasının ardından açıklama yapan AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nehir, "Fedakarlığımızın karşılığı şiddet olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Bodrum'da bulunan 12 nolu Ortakent Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli olan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, bir hasta ve yakını tarafından saldırıya uğradı.  Uğradığı saldırının ardından kalbi duran ve bayılan Dr. Tezvar, entübe edilip anjiyo yapılarak yoğun bakıma alındı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Aile hekimleri olarak, zor çalışma şartları, uygunsuz hukuksuz kışkırtılmış hasta talepleri ve bitmek bilmeyen angaryalar ile mücadele ederken, şiddet olaylarının yaşanmasını kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Sözlerini "Bizler hastalarımızın ve ülkemizin sağlığını korumak için büyük bir fedakarlık gösterirken fedakarlığımızın karşılığı şiddet olmamalıdır" diyerek sürdüren Dr. Nehir, “Hekime yönelik şiddet, hiçbir gerekçeyle mazur görülemez. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığı yetersizdir. Önlemlerin ve yaptırımların artırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.