Bodrum’da farkındalık projesi voleybol takımına dönüştü

Bodrum’da kız çocuklarına yönelik farkındalık projesi olarak başlayan ücretsiz voleybol kursları, profesyonel voleybol takımına dönüştü. Geçen sene kurulan takım, üst lige çıkmayı başardı.

Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - Bodrum turizm dışında artık sporla da anılır oldu. Bodrumspor’un Spor Toto 1. Lig'e yükselmesinden sonra Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı da 2. Lig’e çıkmayı başardı. 

Farkındalık projesi olarak başlayan, kısa sürede profesyonel alanda mücadele eden bir takıma dönüşen Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, hikayesi ile de dikkat çekiyor.

BODRUM’A YERLEŞTİ, TAKIMIN BAŞINA GEÇTİ

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı’nın hikayesi, kariyerinde Türk Milli Takımı’nın yanı sıra Fenerbahçe ve Beşiktaş antrenörlükleri de bulunan Adnan Kıstak'ın pandemi sonrası Bodrum’a yerleşmesiyle başladı. Adnan Kıstak’a, Bodrum’da takım kurması ve yönetmesi konusunda proje teklif edildi. Kıstak’a sunulan proje, aslında bir farkındalık projesiydi. Proje, Bodrum’da yaşayıp maddi olanaksızlıklar nedeniyle spora ulaşamayan kız çocuklarının ücretsiz olarak voleybol sporuna kazandırılmasını amaçlıyordu.

Adnan Kıstak, voleybol takımı oyuncuları ile başarılarını kutluyor. 

ÜCRETSİZ KURSLARLA BAŞLADI

Proje, Spor İl Müdürlüğü, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçti ve 2021 yılında ücretsiz voleybol kursları açıldı. Kurslar kısa sürede büyük ilgi gördü. Bodrumspor yönetimi, ilgiye kayıtsız kalmadı ve 2021 yılının aralık ayında kulübün voleybol şubesini açarak profesyonelliğe yönelik ilk adımı attı. Ağırlıklı olarak Bodrumlu gençlerden oluşan bir kadro kuran Adnan Kıstak ve ekibi, lig hazırlıklarına başladı. Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, bölgesel lig müsabakalarında başarılı sonuçlar alarak Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Kadınlar 2. Lig’ine yükseldi. Bodrumspor’da yeni hedef, 2. Lig’de kalıcı olmak.

‘GENÇLERE ÖNCELİK TANIYORUZ’

Kısa zamanda büyük işler başardıklarını ifade eden Adnan Kıstak, “Farkındalık ile başlayan bir projenin meyvelerini verip bir üst ligde olması bizleri mutlu ediyor. Bodrum halkının çocukları, bilhassa spora daha önce ulaşamayan kesim daha fazla itibar etti. Bir taraftan kurslarımız hala devam ediyor. Zamanla geniş bir oyuncu havuzu oluşturacağız. Amatörde başarılı sonuçlar aldık. Elde ettiğimiz bu tablodan mutluyum” dedi.

Takıma takviyeler yaptıklarını belirten Kıstak, gençlere öncelik tanıdıklarını söyledi. Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Kıstak, “Kulüpler genlikle mayıs ve nisan başlarında çalışmalarına başladı. Biz Biraz geç kaldık. Bu dezavantajdan yararlanarak genç ağırlıklı bir kadro kurup ikinci transfer dönemini bekleyeceğiz. 1 Eylül’de lig başlayacak, kısa sürede transferlerimizi de tamamlayıp lige iyi başlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

‘BODRUM’U SPOR KENTİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Özellikle dezavantajlı kız çocuklarının ve gençlerin yaşamlarına dokunmak istediklerini vurgulayan Kıstak, “Profesyonel bir takım fazla ilgimi çekmiyor. Yurtdışından iki teklif aldım fakat kabul etmedim.  10-14 yaş gruplarındaki çocuklara okul bursu vererek onların yaşamlarına dokunuyorum. Muğla’da, Ege’de çocukları, geleceğin takımlarına hazırlamaya çalışıyorum. Gençlerin yaşamlarına dokunmak mutlu ediyor. Ege’den 8-12 yaşındaki kız çocuklarını spor okullarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Kıstak, Bodrum’un bir spor kenti olması için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

ÜNLÜ SPORCULARDAN PROJEYE DESTEK

Bodrumspor yöneticisi Mehmet Dağoğlu, sporcular ve Adnan Kıstak ile birlikte müthiş bir oluşum içine girdiklerini söyledi. Yola çıkış nedenlerinin ‘spora uzanamayan kız çocuklarına ulaşmak’ olduğunu ifade eden Dağoğlu, “Bu kartopu gibi büyüyerek devam edecek. Süper Lig’e çıkacak bir takım yaratacağız. Buna inanıyoruz. Bu proje kapsamında bölgesel lig takımımıza, Yeliz Başa, Deniz Hakyemez, Burcu Genç gibi milli oyuncuların yanı sıra Işıl Ulusoy, Ecem Şahin, Pelin Katılmış, Ceylin Kızılkaya, Sılan Demirkol, Ecem İsfendiyaroğlu, Bade Keskin, İpek Vural, Miray Başaran, Egem Özgür Ayşenaz gibi Türkiye liglerinin önemli sporcuları bu projeye katılarak destek verdi” dedi.