Bodrum'un 'yeşil altını' mandalinası için hasat etkinliği yapıldı

Bodrum'un ünlü mandalinasının hasat etkinliği Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit'in bahçesinde gerçekleştirildi.

Abone ol

BODRUM - Muğla’nın Bodrum ilçesinin ünlü mandalinasının yeşil hali hasat edildi. Bodrum Belediyesi'nin Bitez Mahallesi'nde bulunan kendi bahçesinde gerçekleşen hasat etkinliğinde Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Etkinlikte aynı zamanda Bodrum Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Bürosu'nun açılışı da yapıldı. Kaymakam Mustafa Çit, Bodrum'daki 140 bin mandalina ağacının sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Mandalinci ise yeşil Bodrum mandalinasının unutulmaya yüz tutmuş değerini yeniden canlandırmayı amaçladıklarını vurguladı.

Mandalinci, "Yaklaşık 6 dönümlük alanda, 1930'lu yıllarda mandalina fidanlarının dikildiği bahçedeyiz. Bodrum'un yeşil mandalinasını hem gündeme getirmek hem de gerçekten ekonomik değerini ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerini tekrar canlandırmak gelecek kuşaklara bu değeri yaşatıp aktarmakla mesulüz. Bu amaçla burada erken hasat yapıyoruz. Hasatta elde ettiğimiz yeşil mandalinayı doğrudan tüketiciyle buluşturuyoruz. Üreticimizin Bodrum mandalinasını yaşatma gayesine destek veriyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi parlatarak ekonomik olarak tekrardan kazandırarak gelecek nesillere aktarmakta kararlıyız. Yeşil altını koruyacağız. Bu yeşil mandalinamız ile çok güzel kokteyl yapılıyor. Yiyeceklerde de bu mandalinanın aroması kullanılmaktadır" dedi.