Boğaza takılan çekirdek yatağa bağladı

Manisa'da anneannesi ile parkta oyun oynarken yemeye çalıştığı bir kabak çekirdeğinin nefes borusuna kaçması sonucu uzun süre nefessiz kalarak beyin hücreleri ölen Beyza Gürcan 3 yıldır yatağa mahkum. Tedavilerini evde sürdüren aile yardım bekliyor.

Abone ol

DUVAR - Manisa'da yediği kabak çekirdeğinin boğazına kaçması sonucu uzun süre nefessiz kalan 5 yaşındaki Beyza Gürcan, beyin hücrelerinin ölmesi nedeniyle yatağa bağımlı hale geldi. Tedavi masraflarını karşılamakta zorlanan baba yardım beklediklerini söyledi.

Şehzadeler İlçesi'nde yaşayan 5 yaşındaki Beyza Gürcan, 2014'te anneannesi ile parkta oynadığı sırada kabak çekirdeği yerken boğazına kaçırdı. Uzun süre nefessiz kalan Beyza Gürcan, hastaneye kaldırıldığında öldüğü söylendi, ancak yapılan müdahalelerin ardından tekrar hayata döndürüldü. Uzun süre nefessiz kalan Beyza'nın beyin hücreleri zarar gördüğü için o tarihten sonra ne konuşabildi ne de yürüyebildi.

Yaşadıklarını anlatan baba Mustafa Gürcan, "Yaz günü olması nedeniyle 17 Temmuz 2014 tarihinde anneannesi çocukları alıp aşağıya indirdi. Parkta kabak çekirdeği yemeye çalışırken, boğazına kaçmış. Oradan acil olarak hastaneye yetiştirildi. Bize öldüğünü söylediler, hayata döndürmek için uzun zaman geçtiği ve nefessiz kaldığı için beyin hücreleri ölmüş" dedi.

Çocuğunun hastalığına ancak fizik tedavinin çare olabileceğini söyleyen baba Mustafa Gürcan, "Biz kendi birikimlerimizle profesyonel fizik tedavicileri evimize getirttik. Rehabilitasyon merkezleri bizi kabul etmedi. Evde yaptırdık, ama gücümüz ancak 2 sene yetti. Kendimiz yaptırmaya başladık, ama profesyonel değiliz. Çocuğumuzun fizik tedavi almasını istiyoruz" dedi. (DHA)