Boğaziçi davasında 13 kişi hakkında zorla getirme kararı

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör protestolarına katıldıkları için yargılanan 97 kişiden 13'ü için bugün görülen duruşmada zorla getirme kararı çıktı. Duruşma 10 Ocak 2022 tarihine ertelendi.

Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde 2 Ocak 2021'de Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolarda 1 Şubat günü gözaltına alındıktan sonra haklarında dava açılan 97 kişinin yargılanması devam ediyor.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada mahkeme heyeti, davet edildikleri halde duruşmaya katılmayıp mazeret bildirmeyen 13 sanık hakkında zorla getirilme kararı verdi. Heyet, savunması alınan sanıkların duruşmalara katılma zorunluluklarının bulunmamasına da karar verdi ve duruşmayı 10 Ocak 2022'ye erteledi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Melih Bulu'yu atamasının ardından öğrenciler ve akademisyenler tarafından protestolar düzenlenmişti. 1 Şubat'ta Güney Kampüsü kapısında basın açıklaması yapmak isteyen gruba izin verilmemiş, 108 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 108 kişiden 97'si hakkında "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçundan dava açılmıştı. Sanıkların 3'er yıla kadar hapisleri isteniyor. (HABER MERKEZİ)