Boğaziçi öğrencileri için uluslararası kampanyada imzacı sayısı 1250'ye ulaştı

Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin operasyonu için lokum dağıtanları protesto ettikten sonra gözaltına alınan 15 öğrenci için başlatılan uluslararası kampanyada imzacı sayısı 1250'ye ulaştı. Kampanyada, öğrencilerin ifade özgürlüğü haklarını kullandığı belirtiliyor; serbest bırakılmaları çağrısı yapılıyor.

Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’nde (BÜ) Afrin operasyonu için lokum dağıtanları protesto eden öğrencilere yönelik operasyonlara karşı başlatılan uluslararası kampanyada imzacı sayısı 1250'ye ulaştı. Aralarında Nobel ve Pulitzer ödüllü isimlerin de bulunduğu Akademik Dayanışma Ağı (Academic Solidarity Network) içerisindeki akademisyenler tarafından kaleme alınan açık mektupta, Türkiye hükümetinden siyasi görüşlerini ifade eden gözaltındaki 15 öğrencinin derhal serbest bırakılması ve haklarındaki tutuklama ve soruşturmaların düşürülmesi talep ediliyor.

Mektupta, öğrencilerin gözaltına alınması hakkında "Türkiye’de son zamanlarda siyasi söylemleri ve muhalefeti suç haline getirme yönündeki rahatsız edici gidişatın devamı" nitelemesi yapılıyor; öğrencilerle dayanışma ifade ediliyor; imzacıların ellerindeki tüm özel ve kamusal imkânlarla öğrencilere destek olma sözü yer alıyor.

Boğaziçi öğrencileri için dünya çapında kampanya

KİMLER VAR?

37 farklı ülkedeki 100’ü aşkın kurumdan 1250 akademisyenin arasında şu önde gelen isimler de bulunuyor: Angela Y. Davis, Judith Butler, Noam Chomsky, Alice Crary, Nancy Fraser, Marianne Hirsch, Michael Hardt, Etienne Balibar, Mary Marshall Clark, Seyla Benhabib, Jay M. Bernstein, Partha Chatterjee, Bertell Ollman, Susan Buck-Morss, Pulitzer ödüllü Junot Diaz, Homi K. Bhabha, David Graeber, Todd Gitlin, Immanuel Ness, Eduard Brezin, Nobel ödüllü Eric Wieschaus ve Jack W. Szostak.

KİME GÖNDERİLDİ?

Mektup, New York ve Washington D.C.’deki Türkiye Cumhuriyeti Konsoloslukları’na, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın da dahil olduğu Türkiye hükümeti yetkililerine, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği yetkilileri ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü’ne gönderildi.

MEKTUBA İMZA ATAN 1250 AKADEMİSYENİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ