Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan Buldağ ve Ünal tahliye edildi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarına destek veren sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan öğrenciler Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal tahliye edildi.

Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'ne AK Partili Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden öğrenciler ve akademisyenlere sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla destek verdikleri için tutuklanan üniversitesi öğrencileri Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal'ın tahliyesine karar verildi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne AK Partili Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden öğrenciler ve akademisyenlere sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla destek verdiği için “halkı kin nefret düşmanlığa tahrik” ve “suç işlemeye tahrik”le suçlanan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencisi Beyza Buldağ, 7 Şubat'ta tutuklanmıştı.

Protestolara destek verenler hesaplar açtığı iddiasıyla suçlamalar yöneltilen Buldağ, “provakatif paylaşımlar” yaptığı öne sürülmüştü.

Buldağ'ın tutukluluğuna yönelik itiraz da dün reddedilmişti.

Twitter hesabından açıklama yapan Buldağ'ın avukatlarından Yelda Kocak, “#BeyzaBuldağ serbest! Evet evet doğru. Hoşgeldin Beyzacım” dedi.

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle suçlanan HDP Gençlik Meclisi Üyesi Muhammed Ünal da Buldağ'la ayını tutuklanarak Metris T Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.

HDP Gençlik Meclisi ise suçlamaya konu olan Twitter hesabının Ünal'a ait olmadığını belirtmişti.

Avukat Özgür Urfa da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında “Hiç kimseyi geride bırakmayacağız demiştik. Kamuoyunun ve basının ilgisi, desteği sayesinde Beyza ve Muhammed yeniden aramızda. Şimdi sıra diğer tüm tutuklu öğrencilerin özgürlüğüne kavuşmasında” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)