Boğaziçililer 41'inci hafta nöbetlerini kampüse alınmayan Can Candan'ın yanında tuttu

Boğaziçi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem 281'inci gününe girdi. Akademisyenler, nöbetlerini kampüse alınmayan Can Candan'ın yanında tuttu.

Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde 2 Ocak 2021'de Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu'nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor.

Direnişin 281'inci gününde Boğaziçililer, bu sabah Güney Meydan'da açık ders vermek için okula gelen ancak güvenlik tarafından 'rektörlüğün talimatıyla' içeri alınmayan Can Candan'a destek olmak için Kale Kapısı önünde nöbet tuttular.

Direnişin 41'inci haftasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bugün 11 Ekim 2021, Pazartesi, Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 41.haftasına girildi. Bugün direnişin 281.günü. Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde rektör olarak atanmasının elli; 30 Temmuz günü gerçekleştirdiğimiz destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin rektör vekili iken Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı görevden almasının seksen dördüncü günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 188. kez rektörlük binasına döndüler. Bugün akademisyenler, nöbetlerini hem Güney Meydan'da hem de bu sabah atanmış rektörün kampüse girmesine izin vermediği Can Candan'ın kampüse alınmadığı Kale Kapı'da gerçekleştirdiler."

Boğaziçililer basına çağrıda bulunarak, "Akademisyenler bu sabah atanmış rektörün akademisyen Can Candan'ın kampüse alınmasına izin vermemesinin ardından, Kale Kapı'da toplandı ve bir nöbet gerçekleştirdi. Akademisyenler Candan'ın kampüse alınmama kararının geri alınması talebiyle Kale Kapı'da bekliyorlar. Tüm basın emekçilerini de Kale Kapı'ya davet ediyorlar" dedi.

Boğaziçili öğrencilerden Doğu Demirtaş, twitter hesabında üniversitenin güvenlik görevlilerine öğretim üyelerinin içeri alınmaması yönünde gönderilen Whatsapp mesajlarını yayınadı. Mesajlarda Feyzi Elçin, Can Candan ve Murat Sevinç'in 'kesinlikle' üniversiteye alınmaması gerektiği belirtildi. İçeriye sokmama talimatının Rektör Mehmet Naci tarafından verildiği belirtilen mesajlarda üç akademisyenin fotoğrafları da gönderildi.  (HABER MERKEZİ)