Boğaziçi'nde 'kayyım rektör istemiyoruz' yürüyüşü

Boğaziçi Üniversitesi'ne aday olmadığı halde Prof. Mehmed Özkan'ın rektör olarak atanması, öğrenci ve akademisyenler tarafından protesto edildi. "Kayyım rektör istemiyoruz" pankartıyla Kuzey Kampus'e yürüyen öğrencilerden 2'si gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın atanmasına tepki gösteren öğrenci ve akademisyenler protesto eylemi yaptı. Gösteriye müdahale eden polisler öğrencilerden bazılarını gözaltına aldı.

Öğrenci ve akademisyenlerden oluşan grup, Boğaziçi Üniversitesi'nin Rumeli Hisarı Üstü'ndeki Güney Kampüsünde erken saatlerde toplanmaya başladı. 'Kayyum Rektör İstemiyoruz' yazılı pankart açan göstericiler, saat 13.00 sıralarında kampüsün giriş kapısına geldi. Polis kampüs dışında geniş güvenlik önlemi aldı.

CHP MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Eyleme, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Onursal Adıgüzel de katıldı. Gruptan bazı öğrenciler burada birer konuşma yaptı. Bu sırada sık sık, 'Mehmed Özkan rektörümüz değildir', 'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek' sloganları atıldı.

Konuşmaların ardından grup, Güney Kampüsü'nden, Kuzey Kampüsü'ne yürümek istedi. Toplu yapılacak yürüyüşe polis izin vermedi. Bazı akademisyenler, polis müdürleriyle görüştü. Görüşmeye dahil olan ve polislerle tartışan CHP'li vekillere akademisyenlerden tepki oldu. Bir akademisyen, "Burayı siyaset arenasına çeviremezsiniz" diyerek, CHP'li vekillerden uzaklaşmalarını istedi.

Yapılan görüşmenin ardından polis, eylemcilerin 3'erli gruplar halinden kaldırımdan yürümelerine izin verdi. Bu sırada Kuzey Kampüse doğru yürüyen grubun içinden bazı öğrenciler ile polis arasında gerginlik çıktı. Öğrencilerden bazıları yaka paça gözaltına alındı.

Gözaltılara da bazı öğrenciler tepki gösterdi. Olayları daha fazla büyümeden akademisyenler ööğrencileri sakinleştirmek için araya girdi. Öğrenciler, alkışlar ve sloganlar eşliğinde Kuzey Kampüsü'ne giriş yaptı. Öte yandan, gözaltına alınanların da GBT kontrolünden sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. (İSTANBUL-DHA/HABER MERKEZİ)

Boğaziçi’nin yeni rektöründen hocalara mesaj

'Rektörlük seçimleri gerginlik olmasın diye seçimler kaldırıldı'

Yeni Boğaziçi rektörü AK Partili vekilin kardeşi