Bolat grubuna 8 tutuklama

Çorum’da 'Bolat grubu' olarak tanınan suç örgütüne yönelik operasyonda adli makamlara sevk edilen 17 zanlıdan 8’i tutuklandı, diğer zanlılar adli kontrolle serbest bırakıldı.

Abone ol

ÇORUM - Çorum’da 'Bolat grubu' olarak tanınan ve silahlı suç örgütlenmesi yaptıkları belirtilen gruba yönelik operasyonda 8 kişi tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, söz konusu kişilere 'silahlı suç örgütü kurma ve yönetme', 'suç örgütüne üye olma', 'suç örgütüne yardım etme', 'nitelikli yağma', 'nitelikli tehdit', 'iş ve çalışma hürriyetini tahdid', 'soruşturmanın gizliliğini ihlal' gibi suçlamalar yöneltildiği belirtildi. Şüphelilere ait olduğu belirlenen işyeri, ikamet ve araçlar ile üzerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda suç unsuru bulunduğu, Çorum’da faaliyet gösteren bir kısım fırınlarda yapılan aramalarda da bu suç örgütüne verilen paralara ilişkin kayıtlar olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Şüphelilerden S.B., O.Ş., O.Ş., A.K., A.Ç., N.E., N.B., M.Ç., F.T., S.A., M.D., V.C.K., R.K., G.B., H.K., B.D. ve N.Ö.’nün yakalandıkları, M.Ö. isimli şüphelinin ise yakalanamayıp yakalama çalışmalarının devam edildiği anlaşılmıştır. Şüphelilere ait olduğu belirlenen işyeri, ikamet ve araçlar ile üzerlerinde yapılan aramalarda 13 adet ruhsatsız tabanca, 324 adet fişek, bir adet kuru sıkı tabanca, 16 adet ruhsatsız av tüfeği, 156 adet dolu kartuj, 4 adet senet, 20 bin lira para, 20 cep telefonu ile çok sayıda dijital materyal ve belge ele geçirilmiştir." (DUVAR)