Bolu Dağı'nda 30 kilometrelik kuyruk: Araçlarını terk edip gidenler oldu

Anadolu Otoyolu'ndaki Bolu Dağı Tüneli, yoğun kar yağışı nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Sürücüler ve yolcular otoyolda mahsur kaldı. Bazı sürücülerin araçlarını terk ettiği belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Ülkeyi etkisi altına alan kar yağışı Bolu Dağı'nda da ulaşımın aksamasına neden oldu. İstanbul-Ankara TEM ve Devlet Yolu'nda, Gerede ile Düzce arasındaki kesim güvenli trafik akışı sağlanana kadar araç geçişlerine kapatıldı. Çift yönlü olarak trafiğe kapatılan yolda yaklaşık 30 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yolun yeniden trafiğe açılmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.


'ARABALARINI TERK EDİP GİDENLER OLDU'

Yaklaşık 4 saattir söz konusu güzergahta mahsur kaldığını belirten birçok kişi, sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarla duruma tepki gösterdi.

Mahsur kalanlardan Emre Yıldız, "Yaklaşık 4 saattir Ankara-Bolu yolunda mahsur kaldım. İnsanlar arabalarını terk ediyor ve gidiyorlar. Sağlı sollu olarak arabalar yollarda kalmış durumda. Kızılay insanlara yardım getirdi. Allah sonumuzu hayreylesin" dedi.

Bir başka sürücü, "İstanbul-Ankara istikametinden yola çıkacak olan arkadaşlar varsa yola çıkmasınlar. Yol Bolu Dağı'nda kapandı. Tüm yetkililer araçları tesislere yönlendirdi. Yola çıkacaklara uyarıda bulunuyorum" diye konuştu.

'TAM 4 SAATTİR AYNI NOKTADA BEKLİYORUZ'

İstanbul'dan Ankara istikametinde seyrederken yolda mahsur kaldığını belirten bir araç sürücüsü de "Yol tamamen karla kaplanmış, araçlar durmuş vaziyette. Tam 4 saattir aynı noktada bekliyoruz. Yolun açılması için ilgilileri arıyoruz. 'Sabredin açılacak' diyorlar ama nedenini bir türlü söylemiyorlar. Bir taraftan kar yağışı devam ediyor. Araçlar karın içinde kalmış durumda. Maalesef vaziyetimiz bu. Ne zaman açılacağı da belli değil" sözleri ile yaşadıklarını aktardı.

YOLA ÇADIR KURDULAR

Şiddetli kar yağışının yaşandığı Bolu'da birçok kişi araçlarında yolun açılmasını beklerken, kamptan dönen bir aile ise yola çadır kurdu. Aile, TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı mevkiinde yola kurdukları çadırın içerisinde dondurucu soğukta ısındı. (ANKA/DHA)