Borçka'da köylüler Orman İşletme Müdürlüğü önünde: 'Bir Reşit Kibar ölür, binlerce olur geliriz'

Hopa Cankurtaran'da orman kesimine engel olmak isteyen köylüler, bugün Borçka Orman İşletme Müdürlüğü'ne dilekçe verdi. Orman kesimine engel olmak isterken öldürülen Reşit Kibar da anıldı.

Abone ol

DUVAR - Artvin’in Hopa ve Borçka ilçeleri sınırındaki Cankurtaran bölgesinde yapılmak istenen mesire alanı projesi kapsamında ağaç kesimine karşı çıkan köylülere, şirket elemanı Muhammet Ustabaş’ın ateş açması sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmıştı. Olayın ardından köylülerin orman kesimine karşı mücadelesi devam ediyor.

Çifteköprü köylüleri, orman kesimlerinin durması için bugün Borçka Orman İşletme Müdürlüğü'ndeydi. Köylüler, verdikleri dilekçelerle, köy sınırları içerisinde yapılacak orman kesimi faaliyetlerinin durdurulmasını ve devam eden orman kesim ihalelerinin iptal edilmesini istedi.

Açılan ateş sonucu yaralanan köylülerden Ersan Koyuncu da dilekçe vermeye geldi. 

'BİR ORMANCI DAHA GELİRSE, BİR KİŞİYE DAHA ZARAR VERİLİRSE ARTIK SABRIMIZ YOK'

Olayın tanıklarından Dursun Ali Koyuncu, Orman İşletme Müdürlüğü önünde yaptığı konuşmada, "Yunus Merttürk'ün emriyle Cankurataran'a geldiler. Bu kurum, katil bir kurumdur. Bugün Çifteköprü ormanlarına bir daha girmemeleri için, Reşit abimizin hesabını sormak için buradayız. Çifteköprü ormanlarına bir tane ormancı daha giremeyecek. Eğer bir ormancı gelir, bir kişiye daha bir zarar gelirse artık sabrımız yok" dedi.

Koyuncu, güvenlik önlemenin alınmadığını belirterek, "Bir Reşit Kibar olursa, binlerce Reşit Kibar olur geliriz" diye konuştu. 

 Hopa'da Reşit Kibar'ı öldüren Muhammet Ustabaş'ına ait kereste atölyesi de dün köylüler tarafından ateşe verilerek yakılmıştı.