Bordeaux iflas etti: Tüm futbolcular serbest kalacak

1881 yılında kurulan Fransa'nın önemli kulüplerinden Bordeaux, ekonomik zorluklar nedeniyle amatör statüye düştü. Gelişmenin ardından profesyonel sözleşmelerin tamamı feshedilecek.

Abone ol

DUVAR - Finansal nedenler nedeniyle bir kez daha küme düşme cezası alan Fransa'nın köklü kulüplerinden Bordeaux, 1937'de edindiği profesyonel statüden vazgeçtiğini Fransa Futbol Federasyonu'na bildirdi.

Beinsports'ta yer alan habere göre, 30 Haziran itibarıyla net olarak 40 milyon Euro zarara uğrayan Bordeaux, profesyonel statüsünden vazgeçtiği için tüm oyuncularının sözleşmeleri otomatik olarak feshedilecek ve tesisler de kapatılacak.

Bordeaux son olarak 2008-2009 sezonunda Ligue 1'de mutlu sona ulaşarak 6. şampiyonluğunu kazanmıştı.

Bordeaux'un aynı zamanda dört Fransa Kupası, üç Fransa Lig Kupası ve iki tane de Fransa Süper Kupası bulunuyor. Fransız ekibinin teknik direktörlüğünü ise daha önce Galatasaray'da forma giymiş olan eski futbolcu Albert Riera yapıyor.

Son olarak 2021-2022 sezonunda Ligue 1'de (Fransa birinci ligi) yer alan ve sezon sonunda küme düşen Bordeaux, geçen sezon Ligue 2'yi 50 puanla 12. sırada tamamlamış, borçlar nedeniyle Ligue 2'den Ulusal Lig'e (3. Lig) düşürülmüştü.

(SPOR SERVİSİ)