Bornova Belediyesi tırlar için garaj düzenlemesi yapıyor

Bornova Belediyesi'nin çalışmalarına başladığı yeni tır garajı düzenlemesiyle kent içi trafiğin rahatlatılması ve şoförlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan yaratılması amaçlanıyor.

Abone ol

DUVAR - Bornova Belediyesi, Kara Nakliyecileri Sitesi’nin bitişiğindeki 14 dönüm alanda, tır garajı düzenlemesi yapıyor.

Yeni düzenlemeyle, bir yandan şoförlerin araçlarını park ederek, yiyecek, içecek, duş ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan yaratılırken, bir yandan da yol kenarlarına gelişigüzel parklar engellenerek, trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi hedefleniyor. Aynı anda 100 aracın park edebileceği şekilde düzenleme yapılacak alanda, günlük 800 aracın giriş çıkış yapması bekleniyor.

'TIRLAR OTOPARK OLARAK SOKAKLARIMIZI KULLANIYORDU'

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Işıkkent Kara Nakliyeciler Sitesi ve çevresindeki otkopark sorunu çözmek için önemli bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini söyleyedi. Eşki, şu ifadeleri kullandı: 

“Bu bölge Bornova’nın hatta İzmir’in Türkiye’ye açılan kapısı. Her gün binlerce tır buraya getirip yüklerini bırakıyor. Buradan aldıkları yükleri de bütün Türkiye’ye dağıtıyor. Bölgenin tamamı bir tır otopark alanına dönmüş durumdaydı. Işıkkent, Pınarbaşı, Mevlana, Doğanlar’da tırlar otopark olarak sokaklarımızı kullanıyordu. Bu bölgedeki 14 dönüm araziyi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak fikir üreterek tır garajına çevirmeye karar verdik. Hem buraya gelen şoförlerimizin gece tırlarında kalırken tuvalet, duş, kafeterya ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan olacak hem de sokaklarımızı tır’ların otopark işgalinden kurtarmış olacağız. Çok yakında Bornova Belediyesi olarak Işıkkent’te açacağımız tır garajıyla sokaklarımızdaki tır işgallerine son vereceğiz. Buraya gelen şoför arkadaşlarımız için de rahat bir ortam sağlayacağız.”