Bornozlu Trump, karanlık Beyaz Saray!

ABD, Başkan Trump'ın Beyaz Saray'da vaktinin önemli kısmını üzerinde bornozuyla televizyon izleyerek geçirdiği iddiasını konuşuyor. Basın sözcüsünün 'Trump'ın bornozu yok' demesi sosyal medyada dalga konusu oldu.

Abone ol

DUVAR - ABD, şimdi de Donald Trump'ın bornozunu ve 'ekibinin Beyaz Saray'da karanlıkta oturduğu' iddiasını tartışıyor. New York Times gazetesinin bir dizi üst düzey kaynağa dayandırdığı haberdeki iddialar, ülkede yeni bir tartışma başlattı.

Haberde, Trump'ın ekibinin Beyaz Saray'da ışıkların yerini bulamadığı için bazı toplantıların karanlıkta yapıldığı, Trump'ın 'üzerinde bornozuyla televizyon izleyerek çok fazla vakit geçirdiği' ve stratejisti Steve Bannon'un Ulusal Güvenlik Konseyi'nde koltuk sahibi olmasının önünü açan kararnameyi okumadan imzaladığı öne sürüldü.

'BAŞKAN BORNOZ GİYMİYOR'

Haberdeki 'karanlık Beyaz Saray' iddiası uçuk bulunsa da, bornoz tartışması aldı yürüdü. Trump'ın kendisi New York Times'ı 'yalan haber yapmakla' suçlarken, yeni Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer basın toplantısında 'bornoz'a özel bir yer ayırınca dalga konusu oldu. Ulusal Güvenlik Konseyi'yle ilgili iddiaya değinmeyen Spicer, "Bornoz, yalan haberlerin zirvesi. Başkan'ın bornozu olduğunu sanmıyorum. Bornoz giymediği de kesin" dedi.

'BORNOZ DEĞİL, KARARNAME!'

Sosyal medya kısa süre içinde, Trump'ın 'Çırak' programı nedeniyle televizyon yıldızı olduğu dönemde çekilmiş bornozlu fotoğraflarıyla doldu taştı. Bir Twitter kullanıcısı "Sean Spicer'ın Trump'ın bornoz sahibi olmadığını nereden bildiğini hiç öğrenmemek için dua ediyorum" mesajını atarken, bir diğeri basın sözcüsünün önceliklerini sorguladı: "Haberin yalanlanması gereken kısmı sanki Başkan'ın neyi imzaladığını bilmiyor olması."

Spicer'ın "Başkanın bornoz giymediği kesin" sözleri de, Twitter'da Trump'ın bornozlu fotoğraflarının yayılmasına sebep oldu.