Borsa canınızı yakabilir!

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş devam ediyor. Süreç içerisinde yaşanacak kar realizasyonlarıyla özellikle bireysel yatırımcının canı çok yanabilir.

BÖYLE DAHA ÇOK REVİZYON OLUR

Finansal ve reel sektördeki karar alıcı ve uzmanlardan oluşan 41 kişinin beklentilerini yansıtan ‘Piyasa Katılımcıları Anketi’nde, eylül ayı sonuçları açıklandı. TCMB’nin yaptığı ankete göre, cari yıl sonunda enflasyonun yüzde 67.1 oranında gerçekleşmesi, cari açığın 44.3 milyar dolar, büyümenin yüzde 3.9 ve dolar kurunun 30.1 TL olması bekleniyor. Ankete katılanların, 2023 yıl sonu enflasyon tahmini, ocak ayında yüzde 32.4 iken temmuz ayına kadar yüzde 43.8’e yükselmişti. TCMB’nin 2023 yılının üçüncü enflasyon raporu toplantısında enflasyon beklentisini yüzde 58’e çıkarmasının ardından, piyasa katılımcılarının ağustos ayında yapılan ankette yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 59.5 olmuştu. Eylül ayında ise beklentiyi yükselten Orta Vadeli Program oldu. Bu beklentilerin yıl içinde değişeceği kesin. Özellikle enflasyon beklentilerinde ciddi artışlar beklenmeli.

Haberin Devamı
Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları 7 kurumdan dolar tahmini: En iyi ihtimalle... Emeklilik sisteminde değişiklik geliyor: Yasa kalkacak mı?