Borsa tepetaklak olursa…

IMF, dolar/TL kurunda son dönemde olduğu gibi ciddi bir yükseliş beklentisi içinde… En can sıkıcı rakam ise IMF’in 2024 tahmininin OVP beklentisinin de gerisinde kalması…

500 BAZ PUAN DAHA, AMA YETERLİ DEĞİL

Para Piyasası Kurulu (PPK) toplantısının ardından TCMB politika faizini 500 baz puan daha artırdı ve faiz yüzde 35 oldu. Gelişmeler gösteriyor ki, yıl sonuna kadar politika faizi yüzde 50 civarına kadar çıkmadığı takdirde, ekonomide soğuma ve finansal istikrarı sağlamak pek mümkün olmayacak. Peki bu faiz oranlarıyla reel sektörün yara almadan ayakta kalması nasıl mümkün olacak? İşte ekonomi yönetiminin yanıtlaması gereken en temel soru bu! ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ ekonomiyi öyle bir bunalımın içine soktu ki, bu beladan nasıl kurtulacağımıza ilişkin kimsede net bir yanıt yok!

Haberin Devamı
Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları 7 kurumdan dolar tahmini: En iyi ihtimalle... Emeklilik sisteminde değişiklik geliyor: Yasa kalkacak mı?