Boşaltma tebligatı gönderilen mahalleliler: Depremde ölmediğimiz için bizi pişman mı etmeye çalışıyorsunuz?

Hatay'ın Antakya ilçesi Akevler Mahallesi'nde rezerv alan kapsamında evlere boşaltma tebligatı gönderildi. Yolu trafiğe kapatan mahalle halkı, evleri asla boşaltmayacaklarını söyledi.

Abone ol

HATAY - Hatay'da rezerv alan sorunu her geçen gün büyüyor. Son bir haftada rezerv alan içinde kalan Esentepe Mahallesi'nde bir binanın elektriği, suyu kesildi. Defne ilçesi Gültepe Mahallesi'ne evlerin boşaltılması için tebligat gönderildi, bugün ise Antakya ilçesi Akevler Mahallesi'ndeki evlere, üç gün içinde boşaltılması için tebligat gönderildi.

Söz konusu tebligat Akevler mahallesine ilk defa gitmedi. Aylardır rezerve karşı mücadele eden mahalle halkının evine, iki ay önce de tebligat gitti. Birçok mahalleli rezerve karşı dava açarak, hukuki mücadele başlattı. Akevler Mahallesi, aylardır mahallede nöbet tutuyor. Her an yıkım için gelebilirler diye mahalle boş bırakılmıyor. Bugün tebligatlardan sonra toplanan mahalle halkı, 75'nci yıl bulvarını trafiğe kapattı, basın açıklaması yaptı.

'EVİ YAKARIM, YİNE DE ÇIKMAM'

Akevlerin yan mahallesi Ürgenpasa Mahallesi'nde iki katlı müstakil evi rezerv alanda olan Suphiye Yalaf, "Eşim yıllardır yurt dışında çalıştı, bu evi yaptım. Hala da orada çalışıyor. Evi duyunca kalp krizi geçirdi. Reva mı bize? İki ay önce tebligat getiren görevliyi dövdüm, gönderdim. Yine gelsinler yine döverim. Adam öldürürüm, evin içindeyken evi yakarım, yine de vermem" dedi.

Eyleme katılanlar adına konuşan Hasan Özgün, bölgede şimdiye kadar hiçbir sorunun çözülmediğini söyledi. 

'VALİ HATAY'A HİÇBİR SEY YAPMADI'

Eyleme katılanlar adına konuşan Hasan Özgün, bu yapılanlarla Hatay'da deprem sonrası hayatta kalan yurttaşlara "neden hayatta kaldın" denildiğini söyledi. Barınmanın temel hak olduğunun altını çizen Özgün, "Geldiği günden itibaren asbestten barınmaya, eğitimden sağlığa kadar hiçbir sorun çözülmedi. Bütün icraatlarınız bizi depremde ölmediğimiz için pişman etmeye dönük ama başaramayacaksınız" diye konuştu.

Akevler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmaz Özgün de, "Bizlere ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar tehdit ederlerse etsinler, evlerimizden çıkmayacağız. Az hasarlı evlerimize, ağır hasarlı tebligatı asılıyor. Ne olursa olsun kimse evini boşaltmayacak" dedi.

Eylemde, Akevler Mahallesi'nde aylardır devam eden nöbete destek için de çağrı yapıldı.