Bosna Hersek'te okula silahlı saldırı: 3 ölü

Bosna Hersek'te bir lisede düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti. Okul çalışanı olduğu belirtilen şüpheli, intihar teşebbüsünde bulunarak ağır yaralandı.

Abone ol

DUVAR - Bosna Hersek'in Sanski Most kasabasında bir lisede silahlı saldırı düzenlendi. Yerel basına yansıyan haberlerde, ülkenin batısında düzenlendiği belirtilen saldırıda üç okul çalışanının hayatını kaybettiği, bir kişinin ağır yaralandığı bilgisi verildi. Polis, silahlı saldırıyı düzenleyen kişinin de okulda çalışan bir erkek olduğunu açıkladı. Silahlı saldırı ihbarının ardından olay yerine polis ve acil durum ekipleri sevk edildi. 

'İNTİHAR TEŞEBBÜSÜNDE BULUNAN SALDIRGAN AĞIR YARALANDI'

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Una-sana Polis Sözcüsü Adnan Beganovic, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırganın okul yöneticisini, bir sekreteri ve öğretmeni öldürdüğünü, ardından intihar etmeye çalıştığını belirtti. İntihar teşebbüsünde ağır yaralanan saldırganın hastaneye kaldırıldığı ifade edilirken, N1 TV kanalı görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, okul yönetimi ile anlaşmazlık yaşayan ve hakkında disiplin soruşturması yürütülen temizlik görevlisinin okula girdikten sonra hedef alacağı kişileri özellikle arayarak vurduğunu aktardı. Reuters, bu bilgiyi teyit edemediği bilgisini verdi. 

'TOPLANTI SIRASINDA ATEŞ AÇTI'

İngiltere'nin Mirror gazetesi de saldırıya ilişkin haberinde, silahlı saldırganın daha önce okulda çalışmış olan bir temizlik görevlisi olduğunun düşünüldüğünü, şüphelinin uzun namlulu otomatik bir silahla ateş açması sonucu üç kişinin öldüğünü aktarmıştı. Haberde, Sanski Most Lisesi'nde yerel saatle sabah 10.15 sıralarında düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden kişilerin okul müdürü Nijaz Halilović, İngilizce öğretmeni Gordana Midžan ve Nisveta Kljunić olduğu bilgisi verilmişti. Yerel basına yansıyan haberlerde şüphelinin öğretmenlerin toplantı yaptığı sırada ateş açtığının düşünüldüğü aktarılmıştı.

Yaz tatilinin devam ettiği Bosna Hersek'teki okulda olay sırasında öğrenci bulunmuyordu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)