Bosphorus Film Lab jüri üyeleri belli oldu

Bosphorus Film Lab'in jüri üyeleri açıklandı. Film Lab, 24 - 29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Abone ol

DUVAR - 8. Boğaziçi Film Festivali bünyesindeki Bosphorus Film Lab'in jüri üyeleri açıklandı. Henüz yapım aşamasında olan filmler, Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü, TRT Ortak Yapım Ödülü ve Work In Progress kategorisindeki ödüle sahip olmak üzere Bosphorus Film Lab'de yer alacak.

Beyazperde'nin aktardığına göre, 8. Boğaziçi Film Festivali'nin endüstri bölümü olan Bosphorus Film Lab'in Pitching Platformu jüri üyeliği görevini Güney Filmleri Festivali ve Norveç Film Enstitüsü tarafından ortaklaşa yönetilen bir film yapım fonu olan SØRFOND'un proje yöneticisi Per Eirik Gilsvik, 2009 yılından bu yana Les Arcs European Film Festivali ve 2012 yılından bu yana Tribeca Film Festivali’nin Artistik Direktörlüğünü üstlenen Frederic Boyer ve TRT Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk Güven üstlenecek.

Work In Progress kategorisinde ise 25.000 TL'lik ödülü sahibine teslim edecek olan jüri üyeleri arasında 1996 yılından itibaren farklı görevlerde yer aldığı Film Festival Cottbus’un ortak yapım marketi olan Connecting Cottbus bölümünde program direktörlüğü yapan, Berlinale Forum Program Danışmanı ve Avrupa Film Akademisi Üyesi Bernd Buder, Cannes Film Festivali Directors' Fortnight ve Locarno Film Festivali Seçici Komite Üyesi olan Anne Delseth ve CGV Mars Dağıtım Genel Müdürü Serdar Can yer alacak.

Bosphorus Film Lab, 24 - 29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Ardından finalistlere özel olarak planlanan eğitimleri ve sadece endüstri davetlilerine açık olan proje sunumları online olarak organize edilecek.