Boynuzları kırılan kızıl geyik heykellerine kameralı koruma

Bolu Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanı'na konulan kızıl geyik heykelleri korumaya alındı. Belediye Başkanı Tanju Özcan, heykellere zarar veren kişilerin tespiti için bölgeye kamera yerleştirdi.

Abone ol

BOLU - Bolu Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanı'na konulan ve kentin sembolü olarak kullanılan kızıl geyik heykelleri, boynuzlarının kırılması üzerine kameralı korumaya alındı. Belediye Başkanı Tanju Özcan, heykellere zarar veren kişilere seslenerek, "Heykelleri rahat bırakın. Kamera ile izletiyorum" dedi.

Bolu Belediyesi, kentteki ormanlarda yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi içinde olan kızıl geyiklerin heykellerini, ilin de sembolü olması açısından Nisan ayında Demokrasi Meydanı'na yerleştirdi. Belediye binasının tam karşısında bulunan 3 adet geyik heykelinin boynuzları kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı. Geyiklere zarar veren kişilerin tespiti için Başkan Özcan, bölgeye kamera yerleştirdi.

.

'GEYİKLERİ RAHAT BIRAKIN'

Demokrasi Meydanı'nı süsleyen geyik heykellerine zarar veren kişilere tepki gösteren Başkan Özcan, "3 tane geyik heykeli yaptık. Hiç üçünü bir arada göremedik. Boynuzunu kırıyorlar, bir şeyler yapıyorlar. Kamera ile izletiyorum. Onun boynuzundan kim ne istiyorsa artık. Biz kızıl geyiklerin nesli tükeniyor diye belediye önüne kızıl geyik koyuyoruz, geyiklere zarar veriyorlar. Şu geyikleri rahat bırakın artık" dedi.