Bozdağ: Örgüte sadakati olanlar istihdam edilmeyecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, öngöremedikleri tehlikelerin devam etmemesi için OHAL'in uzatılmasına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bozdağ, kamudaki ihraçlar için de " Örgütlere sadakati olanlar istihdam edilmeyecek" dedi.

Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümet olarak üzerlerine düşeni yapmamaları durumunda Türkiye'ni ileride yeni darbe teşebbüsleriyle karşılaşabileceğini söyledi. "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne saldırı yapılıyor ve polisin elinde sadece silah var. Gereken adımları attık. Ordunun yeniden yapılanması için de gereken adımları attık" diyen Bozdağ, Türkiye'nin 15 Temmuz'da 100 yıl geriye gitmekten kurtulduğunu söyledi.

Atatürk Kültür Merkezinde 13. Ankara İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışında konuşan Bozdağ, kamudaki ihraçların devam edeceği mesajını verdi. Bütün kamu kurumlarının çalıştırdığı kamu görevlilerinin devlete sadakatinden emin olması gerektiğini ifade eden Bozdağ, konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Bakın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği dağıldı, Almanya birleşerek yoluna devam etti. Bu ülkelerin hepsinde komünist rejime bağlı çalışanlarda bir arındırmaya gidildi. Bütün devletler sadakat şüphesinin gereğini yapar. Örgütlere sadakati olanlar istihdam edilmeyecek.

Fethullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz'un kendilerinde yarattığı şoku atlattıktan sonra yeniden kara propagandaya başladı. 14 Ağustos'ta darbe olacak dediler mi ama olmadı. Ben buradan Fethullah Gülen yapılanmasının içinde olan ama suçu olmayan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Fethullah Gülen yalancıların şahıdır. Dediler ki 17 Aralık'ta bu hükümet gidiyor, gitti mi? 25 Aralık'ta dediler, hukümet yerinde duruyor. 2014'te birçok şey oldu bu hükümet gitti mi gitmedi. DEAŞ terör örgütü hiç eylem yapmadığı Türkiye'de birden eylemlere başladı, bölücü terör örgütü hendek kazmaya başladı bu hükümet gitti mi gitmedi. Bir insan 10 tane laf söylerse hepsi de yalan çıkarsa biri de çıkıp demez mi yahu sen 10 tane yalan söyledin 11.'sine nasıl inanalım ama demediler. Yalanlara inanmaya hazır bir yapı var. Bunların umurunda siz değilsiniz, bunlar ne sizi ne ailenizi düşünüyorlar.

İŞKENCE YOK

Buradan söylüyorum Türkiye cezaevlerinde işkence yok. Onlara diyoruz kim işkence görmüş söyleyin diyoruz kim görmüş ama açıklamıyorlar. Uluslararası Af Örgütü de dahil cezaevlerinde kötü muamele yok. İşkence ve kötü muamelede zaman aşımını biz kaldırdık. Bunu yapmış bir hükümete işkence ve kötü muamele iddiasını kimse getirmesin. Öyle bir şey varsa bize göndersin.

Bir başka konu cezaevleri içerisinde bazı ceza infaz koruma memurları tarafından Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarına şöyle şöyle şeyler yapılacak. Şu anda FETÖ'yle ilişkisi düşünülen 1500 infaz koruma memuru görevinden el çektirilmiştir. Onlarla ilgili soruşturmalarda suçlu bulunanlar ihraç edilecektir. Cezaevlerinin güvenliğiyle ilgili de pek çok tedbir alınmıştır. İşin üzerinde durduğumuzu bilmenizi isterim ve her türlü tedbiri aldık, almaya da devam edeceğiz.

OHAL'İN KONU SINIRI YOK

OHAL'in konu sınırı var mı yok. Olağanüstü halin gerekli kıldığı bütün konularda yetki verilir. Buradaki tek kıstas olağanüstü halin gerekli kıldığı alanlardır. Anayasada olağanüstü hal ve sıkıyönetim hallerinde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler'in şekil ve kıstas bakımından anayasaya aykırılığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılamaz. Bu şu demektir burada yangın var bina yanıyor mevzuat diyor ki şuradan gidip su alacaksın ama yanında kuyu var. Sizin derdiniz mevzuatı uygulamak değil yangını söndürmektir. Kamu düzeni ortadan kalkarsa anayasayı uygulama imkanı da ortadan kalkar. Cumhuriyet Halk Partisi bu tutumunu yeniden gözden geçirmelidir. Şu durumu eleştirebilir diyebilir ki siz olağanüstü halin gerekli kıldığı alanlar dışında Kanun Hükmünde Kararnameler çıkartıyorsunuz. Ama biz şunu da diyoruz OHAL'in gerekli kıldığı alanlar dışında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler Meclis'in onayına getirilecektir."

(ANKARA-DHA)